U korak sa luksuzom: Otkrijte koje su to najskuplje cipele na svetu

24.06.2023

10:58

0

Jasno vam je da nisu za svaki dan

U korak sa luksuzom: Otkrijte koje su to najskuplje cipele na svetu
Najskuplje cipele - Copyright Profimedia/AFP PHOTO GERRY PENNY

Cipele su oduvek bile neizostavan deo modnog sveta, ali neke od njih su daleko od običnih. Dok većina ljudi ima nekoliko pari cipela u svom ormaru, postoji jedan ekskluzivni svet luksuza koji izaziva divljenje i nevericu. Otkrijte najskuplje cipele na svetu, koje predstavljaju ultimativni simbol bogatstva, stila i raskoši.

"Passion Diamond" sandale - Vrednost: 17 miliona dolara

Ove neverovatne sandale, kreirane od uredno raspoređenih dijamanata, postavile su Ginisov rekord kao najskuplje cipele na svetu. Sa petkom od dijamanata težine 15 karata, ove sandale su izrađene od 18-karatnog zlata, a njihov dizajn je delo luksuzne italijanske obućarske kuće Jada Dubai. Ovo remek-delo ne samo da krasi stopala nosioca, već i slavi beskonačnu eleganciju i raskoš.

Profimedia
 

"Rita Hayworth" štikle - Vrednost: 3 miliona dolara

Ove ikonične crvene štikle su inspirisane legendarnom holivudskom zvezdom Ritom Hejvort. Kreirane od crvenog satenskog materijala i ukrašene sa preko 1000 rubina, ove cipele su prava umetnička dela. Ručno izrađene od strane dizajnera Stuarta Weitzmana, ove štikle su simbol glamura i sofisticiranosti. Nositi ih znači prošetati crvenim tepihom svake prilike.

Profimedia
 

"Ruby Slippers" iz filma Čarobnjak iz Oza - Vrednost: 2 miliona dolara

Ove cipele postale su ikonične zahvaljujući filmskom klasiku "Čarobnjak iz Oza". Prekrivene su ružičastim rubinima, a njihov dizajn je inspirisan čuvenim crvenim cipelama Doroti. Iako postoji nekoliko parova ovih cipela, par koji se nalazi u muzeju Američke kinoteke u Los Anđelesu procenjuje se na neverovatnih 2 miliona dolara. Ove cipele predstavljaju spoj modnog nasleđa i kinematografske magije.

Profimedia
 

"Diamond Dream" čizme - Vrednost: 500.000 dolara

Ove čizme su dizajnirane od strane britanske modne kuće Stuart Weitzman i ukrašene su dijamantima, safirima i rubinima. Izrađene od belog satena, ove čizme kombinuju eleganciju i luksuz na najvišem nivou. Njihov neobičan dizajn i besprekoran kvalitet materijala čine ih vrednim blagom u svetu mode.

Foto: Profimedia
 

Luksuzne cipele predstavljaju ekstravaganciju i san mnogih ljubitelja mode. Iako su dostupne samo odabranima, ove cipele predstavljaju umetnička dela koja kombinuju dizajn, ručnu izradu i dragocene materijale. One su simbol prestiža i stila, ostavljajući trag u svetu mode koji nikada neće izbledeti.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike