Nazvali ih dizajnerima budućnosti: Francuski mediji očarani srpskim dizajnerima na Paris Fashion Week-u

11.03.2023

10:52

0

Autor: K. O.

Još jedno svedočanstvo velikog uspeha srpske mode u Parizu je i odjek u tamošnjim medijima

Nazvali ih dizajnerima budućnosti: Francuski mediji očarani srpskim dizajnerima na Paris Fashion Week-u
Nedelja mode u Parizu - Copyright Promo Serbia Fashion Week

Na najznačajnijoj nedelji mode na svetu, Paris Fashion  Week-u, gde je konkurencija velika, nije lako privući, a posebno nije jednostavno zadržati i osvojiti pažnju modne publike, što je srpskim dizajnerima pošlo za rukom.

Nedelja mode u Parizu je završena, a francuski mediji i dalje sa svojim čitaocima i gledaocima dele impresije sa revija naših dizajnera koji su se predstavili u zvaničnom delu programa najprestižnije modne manifestacije na svetu.

Pod naslovom Serbia Fashion Week: Novi El Dorado modne scene, uticajni L’Officiel objavio je osvrt na učešće srpskih dizajnera na Paris Fashion Week-u.

Promo Serbia Fashion Week
 

„Otkrijte četiri dizajnera koji debituju na međunarodnoj modnoj sceni u Parizu, prvi put u okviru programa Welcome To Paris, na poziv Federation de la Haute Couture tokom Paris Fashion Week-a. Četiri imena direktno sa Serbia Fashion Week-a, došli su da debituju u prestonici mode na Paris Fashion Week-u. Suzana Perić, Jelena Malešević, brend Lovely Apple iza koga stoji modni dvojac Jelena Zorić i Milica Tričković, potom Aleksandra Džaković i njena modna linija AKKA su couture dizajneri sa mnogo potencijala, spremni da osvoje svet. Svi oni su dizajneri Serbia Fashion Week-a, nedelje mode koja je možda još nedovoljno poznata na našim prostorima... Međutim, njihovo učešće na Paris Fashion Week-u je ipak važno, zato što je Serbia Fashion Week postala peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća modna manifestacija u istočnoj Evropi. Takođe, deo je projekta Evropska prestonica kulture 2022. u Novom Sadu“, piče francuski L’Officiel skrećući pažnju na kreacije srpskih kreatora primećene u Parizu, nazivajući ih dizajnerima budućnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike