Vaš najbolji saveznik u borbi protiv suve kože

29.09.2020

13:57 >> 12:12

0

Rešava i niz drugih problema sa kožom

Vaš najbolji saveznik u borbi protiv suve kože
Copyright Pixabay

Poznata su nam blagotvorna dejstva kakaoa, a da li ste do sada isprobali njegov maslac. To je kremasta bela mast koja se dobija iz zrna kakaa. Zrno, izvađeno iz mahune (plod biljke kakao), fermentira se, prži i drobi kako bi se dobio kakao u prahu i kakao maslac. Ovako dobijen maslac koristi se i u nezi kože, kao i u proizvodnji određenih lekova. Brojne su prednosti koje on ima na kožu, a mi ćemo pobrojati najvažnije.

1. Bogata hidratantna krema

Kakao maslac ima bogata hidratantna svojstva i koristi se kao glavni sastojak mnogih krema za kožu. Koristan je za stanja kože poput ekcema i psorijaze. Bogat masnim kiselinama poput palmitinske, stearinske i oleinske kiseline, pomaže zaštitnom sloju kože da zadrži vlagu. Zadržavanje vlage sprečava isušivanje vaše kože. Dodatno, studije su potvrdile da fitokemikalije koje nalazimo u kakao maslacu mogu pomoći u postizanju zdrave i glatke kože!

2. Izvor antioksidansa

Kakao maslac bogat je izvor antioksidansa. Oni pomažu vašoj koži u borbi protiv oštećenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala, koja se događaju zbog izlaganja suncu, pušenja, zagađenja vazduha i jakih hemikalija. Slobodni radikali dovode do preranog starenja kože, te tamnih i grubih mrlja. Kakao maslac donosi olakšanje jer ima protivupalna svojstva.

3. Izbeljuje ožiljke i oštećenja kože

Iako kažu da za neke probleme, poput strija nastalih tokom i nakon trudnoće nema pomoći, kakao maslac se smatra vrlo efikasnim sredstvom koje može da izbledi ožiljke i oštećenja na koži, kao i strije.

4. Dobar za osetljivu kožu

Nečistoća, prašina, zagađenje i loša ishrana mogu oštetiti prirodnu barijeru vaše kože. Kad zaštita padne, vaša koža prirodno postaje osetljiva i možete primetiti crvene mrlje i ljuskice na koži. Bogat je izvor polifenola koji su poznati mikronutrijenti. Oni pomažu u smanjenju crvenih mrlja, osipa ili bilo koje druge vrste iritacije kože.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: stil.kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike