Kako se komemoracija kumi panka pretvorila u reviju na kojoj su joj poznate dame odale počast na poseban način (FOTO)

17.02.2023

16:17

0

Autor: Z. A.

Dizajnerka i dalje živi

Kako se komemoracija kumi panka pretvorila u reviju na kojoj su joj poznate dame odale počast na poseban način (FOTO)
Komemoracija Vivijen Vestvud - Copyright Profimedia

Zvezde iz sveta mode i šoubiza odlučile su na svoj način da odaju poslednju počast dizajnerki Vivijen Vestvud. Na komemoraciju priređenu u katedrali Sautvark u Londonu stigli su u omiljenim kreacijama kume panka i na taj način se oprostili s njom.

Iako je Vivijen Vestvud, u 81. godini života preminula još u decembru, komemoracija u katedrali Sautvark u Londonu održana je tek sada, a koliko je kuma panka bila omiljena među svetskim facama, bilo je jasno kao dan.

Viktorija Bekam, Kejt Mos, Helen Bonam Karter i El Fening bile su samo neke od slavnih dama koje su na komemoraciju stigle odevenu u omiljene kreacije s potpisom Vivijen Vestvud, a sve je više izgledalo kao modna revija, u njenom stilu, nego kao poslednji pozdrav slavnoj britanskoj dizajnerki.

Profinmedia
Viktorija Bekam
Profinmedia
Viktorija Bekam

Tako je bivša spajsica Viktorija Bekam igrala na kartu gotike, odabravši crnu čipkastu haljinu do poda s dugim rukavima i šlepom u obliku sirene, dok je glumica Helena Bonam Karter odabrala print koji je davnih dana postao sinonim za kreacije Vivijen Vestvud - njen omiljeni tartan. Odevena u crveno odelo koje se sastojalo od duge suknje i gornjeg dela koji je bio kombinacija korseta i sakoa.

Profinmedia
Helen Bonam Karter

Na komemoraciju je stigla i njena muza, legendarni supermodel 90-ih Kejt Mos, koju je Vestvudova redovno angažovala za svoje revije i s kojom je tokom godina postala bliska prijateljica. Za poslednji pozdrav Mos je odabrala satensku haljinu sa cvetnim motivima, dok je glumica El Fening odabrala sofistirano krojen crni blejzer u kombinaciji s nabranom midi-suknjom s naboranim asimetričnim detaljima, koji je Vestvudova takođe popularisala.

Profinmedia
Kejt Mos
Profinmedia
El Fening

Kristin Hendriks odabrala je zeleni kaput s pojasom od tartana i plišanim reverima, dok je Lili Kol izgledala eterično u poluprozirnoj crnoj haljini od čipke koja joj je sezala do gležnja, sa cvetnim motivima i gornjim delom u stilu korseta.

Profinmedia
Kristina Hendriks
Profinmedia
Amelija Vindzor
Profinmedia
Komemoracija Vivjen Vestvud

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike