Umorni ste, a večeras treba da blistate: Tri brze i jednostavne maske od kojih će vam koža odmah sinuti

31.12.2022

09:42

0

Autor: K. O.

Dok ste obavili kupovinu, pripremili sve što treba za praznike, sigurno ste se umorili, a važno je da večeras blistate. Dovoljno je da stavite ove tri maske, lice će zasijati, a koža će vam biti zahvalna

Umorni ste, a večeras treba da blistate: Tri brze i jednostavne maske od kojih će vam koža odmah sinuti
Ilustracija - Copyright Pexels

Koliko god da su praznici prelepi, oni nam istovremeno donose jurnjavu, gužvu i stres. Dok pozavršavate sve obaveze i pripremite praznične đakonije, neminovno je da padnete s nogu. A treba uveče da izgledate lepo, sveže i odmorno.

E, tu uskaču naši brzi i jednostavni saveti za blistav ten. Mnogo toga već imate kod kuće, pa ako niste kupili neku već gotovu masku, ne brinite, ove iz domaće radinosti, i te kako, vrše posao.

Maska sa jogurtom

Prva je i najjednostavnija, samo je važno da jogurt bude hladan.

Dakle, uzmete jogurt direktno iz frižidera i nanesete ga na lice. Tada će ona delovati i kao neka vrsta adstrigenta - suziće pore i smanjiti nadutost. Tako se jogurtom u maski postiže svež i odmoran izgled.

Maska sa belancetom, medom i limunom

Potrebni sastojci:

  • 1 belance
  • ½ kašike sirovog meda
  • ½ kašike sveže ceđenog soka od limuna

Sve sastojke stavite u dublju posudu i mutite viljuškom dok ne počne da peni oko 1-2 minuta. Lice operite i obrišite, pa masku nanesite na lice prstima ili četkicom.

Profimedia
Maska za lice

 

Ostavite masku da deluje 30 minuta ili više, dok se u potpunosti ne osuši i zategne kožu, a zatim uz pomoć peškirića i tople vode uklonite masku sa lica.

Na kraju lice operite veoma hladnom vodom i lagano obrišite.

Piling maska od kafe

Za osveženje umorne i sive kože pomešajte na vrh kašičice mlevenu kafu, kašičicu hladno ceđenog kokosovog ulja, kap eteričnog ulja lavande (može i bez). Lagano uradite piling mokre čiste kože lica i ostavite da deluje 5 minuta, pa isperite.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike