Slavna glumica u saradnji sa brendom "Chopard" dizajnira nakit sa etičkim dijamantima

13.10.2020

20:02 >> 06:59

0

U kreiranju kolekcije Ice Cube imala punu slobodu

Slavna glumica u saradnji sa brendom "Chopard" dizajnira nakit sa etičkim dijamantima
Copyright Marion Kotijar/Profimedia

Poslednjih godina sve se više podiže svest o očuvanju prirode i o humanim uslovima ljudskog rada. Poznato je da su svi dijamanti “krvavi,” a cena im je visoka i tražnja na tržištu ne pada. Francuska glumica, zvezda filmova “Taxi” i “La vie en rose” biografskog filma o Edit Pjaf, Marion Kotijar odlučila je da se oproba kao dizajner nakita i to u saradnji sa prestižnom firmom “Chopard” sa kojom i sarađuje dugi niz godina.

Inspirisale su je geometrijske forme, kao i rokenrol duh šopardove “Ice Cube” kolekcije. Takođe, njen nakit je etički, a Marion je izmaštala osam fenomenalnih zlatarskih kreacija od osamnaestokaratnog žutog zlata i sa dijamantima po najvišim svetskim standardima.

-Chopard me je podržao jo od mog glumačkog debija i ja delim stavove o etičnosti sa Caroline Scheufele, tako da je ova nova saradnja sjajan način za sva buduća povezivanja.

Ovako je nastala Ice Cube Capsule by Marion Cotillard, koja uključuje prsten i sedam pari minđuša. Njena dugogodišnja prijateljica i jedna od predsednika i kreativnih direktora firme, Caroline Scheufele, potpuno joj je prepustila ceo projekat, obezbeđujući joj odgovorno izvađene dragocene metale, kao i tehničku podršku ostalih dizajnera.

-Marion Cotillard je veoma kreativna i sve naše diskusije u vezi projekta bile su inspirišuće. Prepuštajući joj interpretaciju naše Ice Cube kolekcije, ona je osmislila savremen, a opušten način da se nose dijamanti. Bilo je veliko zadovoljstvo kombinovati njene ideje sa našom ekspertizom u kraljevstvu etičkog nakita – ispričala je Caroline.

Saznaj više:

Srpski princ Dimitrije Karađorđević od Jugoslavije dizajnira nakit koji krasi svetski džet-set

Francuskinje su izabrale: Ovo je šest najpopularnijih parfema svih vremena

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: harpersbazaar

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike