Ako je kosa počela da vam sedi i to vam se ne dopada, na ovaj način ćete sede najbolje prekriti

06.11.2022

14:48

0

Autor: Z.A.S.

Prvenstveno treba da znate koje su najbolje tehnike farbanja

Ako je kosa počela da vam sedi i to vam se ne dopada, na ovaj način ćete sede najbolje prekriti
Seda kosa - Copyright Profimedia

Pojava sedih sigurno ni za jednu ženu nije najprijatnija. Bez obzira na godine koje imamo u momentu kada se pojave, sigurno niko ne voli da ih vidi.

I potpuno je logično da žene traže najbolja moguća rešenja i trude se da prikriju tu neprijatnu pojavu, a ono što je najvažnije jeste razumeti koje tehnike farbanja su najbolje za prekrivanje sedih.

Spoljašnji sloj dlake poznatiji kao kutikula, u trenutku kada dlaka prestane da proizvodi pigment i postane seda, postaje deblji i više suv.

Ovo može da učini kosu otpornijom na upijanje boje, što čini prekrivanje sedih izazovnijim, nego što je to neki drugi proces farbanja kose.

Postoje dva rešenja, potpuno nova boja kose, kao i uklapanje sedih u nijansu koju nosite godinama. Mnogi frizeri savetuju damama "babylights" izvlačenje pramenova kao najbolju tehniku farbanja za prikrivanje sede kose.

"Babylights" su izrazito tanki pramenovi, mnogo tanji od klasičnih pramenova, kojima se prošara kosa, a stvaraju efekt prirodnog sjaja i vizualno daju dimenziju i volumen kosi. Ovaj način farbanja kosi dodaje različite tonove i svaki od njih ima priliku da zasija. Prilikom farbanja se uzimaju i farbaju što manji pramenovi.

Profimedia
 

Osim očiglednih prednosti koje ova tehnika pramenova ima za volumen i živost kose, takođe ističe i crte lica i oči, jer su svetliji pramenovi smešteni uz lice, a samim tim ćete dobiti mladolik izgled.

Ova metoda pomaže da se seda kosa kamuflira dodavanjem kontrastne svetle boje. Ne prekriva sede i neće ih učiniti neprimetnim, ali će ih učiniti manje vidljivim.

Profimedia
 

Tehnika se može prilagoditi, u zavisnosti od boje, teksture kose i količine sedih koje imate. Sitni pramenovi će bolje istaći svetliju nijansu kose i zakamufliraće sede. S druge strane, ukoliko je vaša prirodna boja veoma tamna, u tom slučaju možete da dodate karamel pramenove i to će imati isti efekat kao i kod svetle kose.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike