Plastični hirurg procenio: Ovo je najlepša žena na svetu prema zlatnom preseku. Zasenila je Belu i Zendeju, a Kim je tek osma

13.10.2022

09:02

0

Autor: Z. A.

Nikada ne biste pogodili ko je ona

Plastični hirurg procenio: Ovo je najlepša žena na svetu prema zlatnom preseku. Zasenila je Belu i Zendeju, a Kim je tek osma
profimedia-0633805999 - Copyright Profimedia

Britanski plastični hirurg Džulijan de Silva sastavio je listu najlepših žena sveta prema teoriji zlatnog preseka.

Prema proračunima dr De Silve iz Centra za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, glumica Džodi Komer je najlepša slavna osoba na svetu.

Ovaj plastični hirurrg primenio je teoriju zlatnog preseka starih Grka, a prema kojoj se savršena lepota krije u idealnoj harmoniji, odnosno proprorcionalnosti tela - zapravo meri se proporcionalnost između delova lica uz pomoć zlatnog broja, odnosno zlatne sredine, broja Fi koji iznosi 1,61.

Profimedia
 

- Džodi je imala i najbolji rezultat što se tiče širine i dužine nosa, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju – rekao je doktor i dodao da su najslabiji rezultat dobile njene obrve, „samo 88 procenata“, što je rezultat njene lepote smanjilo na 94,52 odsto.

Profimedia
 

Drugo mesto zauzela je Zendeja Kolman sa 94,37 procenata, na trećoj poziciji je Bela Hadid (94,35%), za koju se ranije tvrdilo da ima najlepše lice. Slede Bijonse (92,44%), Arijana Grande (91,81%), a Kim Kardašijan (91,28%) nalazi se na osmom mestu.

Profimedia
 
Profimedia
 
Profimedia
 
Profimedia
 

- Nove tehnike mapiranja omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepim, a to je korisno i za planiranje operacija - objasnio je dr De Silva, koji godinama primenjuje teoriju zlatnog preseka.

Po svemu sudeći, najlepša žena je prirodno lepa žena.


Bonus video:
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike