Jedna je najlepša: Top lista žena koje imaju savršeno lice nastala je prema grčkom zlatnom preseku

20.06.2021

11:20 >> 11:54

0

Autor: Z. A.

One su najlepše na svetu jer se njihova lica najviše preklapaju s grčkim merilom lepote, čak i 91,85 odsto

Jedna je najlepša: Top lista žena koje imaju savršeno lice nastala je prema grčkom zlatnom preseku
Copyright Profimedia **VIDEO AVAILABLE **,Image: 611012726, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive NO usage without agreed price and terms. Please contact [email protected], Model Release: no, Credit line: Profimedia

Razvod Amber Herd od Džonija Depa i optužbe za zlostavljanje koje su izašle na videlo punile su ove zime naslovnice, ali to nije jedini razlog zbog kojeg se Herd u poslednje vreme spominje. Daleko od toga. Amber Herd takođe je bila u štampi jer je službeno smatrana najlepšom ženom na planeti Zemlji, a to je tvrdila nauka!

Naime, 2016. plastični hirurg iz Londona dr De Silva tvrdio je da lice Amber Herd postiže tačnost od 91,85 odsto u preklapanju s grčkim zlatnim presekom, takozvani „Beauty Phi“.

Ako vam to zvuči kao izmišljena glupost, niste u pravu.

Naime, u drevnoj Grčkoj zlatni presek se upotrebljavao za određivanje prave lepote lica pomoću ravnoteže mera lica i matematike. Pre nekoliko godina je De Silva testirao omer, mapirajući lica holivudskih glumica i drugih poznatih lepotica rangirajući ih prema ovoj drevnoj praksi, jer, dakle, morao je pronaći nove i uzbudljive načine objektiviziranja žena koje nam služe kao uzori.

Kim Kardašiijan došla je na drugo mesto na ovom „takmičenju“.

Kejt Mos takođe se rangirala, što ukazuje na to da Džoni Dep ima tip žene, a to je doslovno telesno savršenstvo.

Međutim, Herd je svrgnuta s prestola kao „najlepša žena“.
Godine 2019. je manekenka Bela Hadid ugrabila svoju krunu. Utvrđeno je da ima 94 odsto podudaranja s presekom. Za Hadid je De Silva rekao: „Bela Hadid bila je jasna pobednica kad su svi elementi lica izmereni prema telesnom savršenstvu.“

Pevačica Bijonse našla se na drugom mestu, a Herd na trećem. Tajlor Svift i Arijana Grande takođe su bile među prvih pet, a Mosova se ponovno pojavila kao šesta.

Ova mapiranja lica bila su vest jer je De Silva stvorio novi kompjuterski program za ocenjivanje lica.

„Osmislili smo potpuno novu tehniku kompjuterskog mapiranja koja može izračunati kako suptilno poboljšati oblike lica“, rekao je. „S ovom revolucionarnom tehnologijom rešili smo neke tajne onoga što nekoga čini fizički lepim.“

Dakle, negde u Londonu postoji mašina koja će vam direktno reći jeste li objektivno lepi. Baš kao i polaganje IQ testa, ovo je opasan i mučan predlog koji je najbolje ne iskusiti. Super je što tehnologija postoji, ali beskrajno manje je kul što se nalazi u ordinaciji plastičnog hirurga i verovatno ne žele čuti kako će ih dobri doktor „popraviti“.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike