Sprečite isušivanje mat ruževa u pet jednostavnih koraka: Peti je posebno važan

19.08.2022

17:56

0

Autor: Z.A.S.

Mat ruževi su jako pigmentirani, pa maltene ne smete da napravite pogrešan potez sa njima

Sprečite isušivanje mat ruževa u pet jednostavnih koraka: Peti je posebno važan
Devojka, ruž za usne - Copyright Pixabay

Mat ruževi prelepo izgledaju na usnama, ali rukovanje njima može da deluje zastrašujuće. Pre svega jer su jako pigmentirani, što dovodi do toga da maltene ne smete da napravite pogrešan potez sa njima na usnama.

Ovi ruževi bi trebalo da budu dugotrajni, međutim, čini se da se, nakon nekog vremena, zadrže samo na ivicama usana.

I zato, savladajte tehniku nanošenja ove vrste ruževa i to u samo pet jednostavnih koraka.

Korak br. 1: Piling - Matirani ruž posebno ističe loše i ispucale usne, zato pre nanošenja ruža morate da napravite piling usana. Blago umočite četkicu za zube i trljajte je lagano po usnama. Na taj način ćete skinuti svu staru kožu i pripremiti usne za mat ruž.

Korak br. 2: Prava nijansa - Budite sigurni da kupujete pravu nijansu. Možda će vam se neki ton i svideti, ali neće odgovarati vašem tenu. Ruž morate da birate prema nijansi kože, što znači da će vam pretamni ruž stvoriti mrlje i neće biti dobro postojan, a s presvetlim ružem ćete izgledati kao zombi. Stručnjaci predlažu mat ruževe u koralnoj boji i nijansama crvene i ružičaste.

Pixabay
 

Korak br. 3: Koristite četkicu - Prvo nanesite olovku za usne, a zatim vrhom ruža nanesite ruž na cele usne. Na kraju četkicom usavršite ivice i nepravilnosti.

Korak br. 4: Highlight - Da biste dobili punije usne, nanesite malo senke na sredinu već namazane donje usne, ali ponovno pazite na boju. Ukoliko koristite crvene i nude tonove, nanesite zlatnu senku, a ukoliko koristite ružičaste ili ljubičaste nijanse, nanesite srebrnu senku. Takođe, malo sjajne senke u nijansi vaše boje kože, tačno iznad luka usne, lepo će naglasiti usta.

Pixabay
 

Korak br. 5: Hidrirajte - Mat ruževi umeju da isuše, pa je neophodno da nabavite matirani i ne previše masni balzam za usne koji ćete nanositi preko ruža, bez da dobijete masni sjaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike