Obratite pažnju na ove detalje kako biste odabrali najbolje farmerke za sebe

22.07.2022

13:48

0

Autor: D. R.

Nezaobilazan komad odeće, praktičan u skoro svakoj prilici i modnoj kombinaciji

Obratite pažnju na ove detalje kako biste odabrali najbolje farmerke za sebe
aleksandr-prokhortsev-9OIl4fdVPxs-unsplash - Copyright Unsplash

Danas je ovaj odevni predmet postao univerzalan i garderober bilo koje osobe je nezamisliv bez bar jednog para farmerki. One su pravi spas kada god pomislite da nemate šta da obučete.

Ako ih pravilno iskombinujete, shvatićete da one nisu samo za neobaveznu šetnju ili izlaske, već farmerke možete nositi i u pozorištu ili na poslovnom sastanku.

Međutim, u današnjem moru krojeva, boja, veličina i širina, pronaći pravi model, onaj koji će sakriti nesavršenosti i istaći najbolje delove vašeg tela, nije lak zadatak.

Prilikom sledeće kupovine farmerki, obratite pažnju na nekoliko detalja kako biste bili sigurni da će vam dobro stajati, ali i što duže trajati.

1. Veličina

Nemojte žuriti da vratite farmerke koje su vam preuske na vešalicu. Stvar je u tome što se farmerke rastežu i zato će posle nekog vremena postati za oko pola veličine veće. Linija struka i gornji donji deo će biti prvi deo koji će se rastegnuti jer imaju najveći pritisak kada se nose. U isto vreme, farmerke koje su malo previše labave uskoro će postati bezoblične i loše će vam pristajati. Kako da razlikujete farmerke koje će pristajati vašem telu od onih koje su vam premale? Sedite na stolicu u svlačionici, ako farmerke koje isprobavate stežu struk i otežavaju kretanje i disanje - premale su. Ako su samo malo uske - čestitamo, pronašli ste savršen model!

Unsplash
 

2. Tkanina

Pravi teksas ima karakteristično preplitanje niti — onih čuvenih dijagonalnih pruga. Spoljašnja strana farmerki treba da bude tamnija od unutrašnjosti. Činjenica je da su u teksasu obojene samo osnovne niti koje preovlađuju spolja, pa je unutrašnjost proizvoda od teksasa svetlija.

3. Dugmad i drugi elementi

Dugmad, zakovice i druga oprema na farmerkama treba da budu od metala (obično mesinga, bakra, aluminijuma ili nikla). Metalni delovi su izdržljiviji i bolje se slažu prilično grubim teksasom.

4. Omče za kaiš

Držači služe da se kaiš provuče kroz njih. Po pravilu, farmerke imaju pet omči za kaiš kako bi pojas pružio maksimalnu podršku. Ako na farmerkama ima manje od 5 omči za kaiš, bolje je da ih ne kupujete jer kaiš neće dobro pristajati, što će negativno uticati na udobnost i ukupan izgled.

5. Veličina džepova

Zadnji džepovi treba da budu proporcionalni veličini kukova, inače mogu pokvariti izgled tela. Ako imate zakrivljene bokove, nemojte se odlučiti za farmerke sa malim džepovima - one će naglasiti sve zakrivljene izbočine. Mršavim devojkama se ne preporučuju veliki džepovi jer će vizuelno smanjiti zadnjicu.

Unsplash
 

6. Udaljenost između džepova

Previše prostora između zadnjih džepova vizuelno će povećati kukove. I obrnuto - ako je premala, bokovi će izgledati manji. Ova tehnika se može koristiti za vizuelnu korekciju oblika tela. U drugim slučajevima, odlučite se za modele čiji džepovi nisu preblizu i nisu previše udaljeni.

7. Boja

Danas nam tržište nudi teksas proizvode u različitim bojama. Kada ulazite u prodavnicu, razmislite za koje svrhe su vam potrebne nove farmerke. Ako tražite par koji se može nositi i na poslu i na zvaničnom događaju, idite na tamne nijanse. Prema stilistima, uvek izgledaju elegantnije i donekle podsećaju na pantalone. Ako vam trebaju farmerke za svaki dan, dajte prednost indigo varijacijama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike