Ovo su najgore stvari koje možete da obučete za prvi sastanak

24.03.2022

18:08

0

Neće biti drugog sastanka ako obučete nešto s ovog spiska

Ovo su najgore stvari koje možete da obučete za prvi sastanak
pexels-cottonbro-8443641 - Copyright Pexels

Na prvom sastanku je uvek bitno ostaviti dobar utisak, a koliko to god zvučalo „plitko“, čini se da je baš izbor odeće neverovatno važan.

Tako, naime, pokazuje novo istraživanje prema kojem bi čak 38 odsto ljudi odbilo drugi sastanak sa osobom koja je bila loše odevena na prvom zajedničkom izlasku...

Naime, autori spomenute studije iz kompanije „Thread“ zamolili su učesnike da napišu koji su, prema njihovom mišljenju, najgori odevni predmeti koji se mogu odabrati za prvi susret s osobom kojoj se želimo svideti, a neki od odgovora mogli bi vas iznenaditi.

I premda su pandemija i lockdown udobnost pretvorili u pravi modni trend, takvu je percepciju očito teško svima prodati, pa se kombinacija udobnog donjeg dela trenerke sa širokim džemperom našla na vrhu spiska „najgorih komada za prvi sastanak“...

Slede ih (ne)popularne kroksice za koje 31 odsto ispitanih kaže da je komad kog se treba kloniti na prvom sastanku.

Profimedia
 

Održati make up postojanim i te kako je bitno, a ako znate kako to da učinite, nije ni teško.

Prozirne plastične cipele našle su se na trećem mestu, a MC Hamer pantalone na četvrtom.

Slede ih kratke i biciklističke pantalonice i majice kratkih rukava, te kontroverzne „Ugg“ čizme koje su zaslužile mesto među „10 najgorih“.

Instagram/ gjgdenim
 

Istraživanje je takođe pokazalo da žene generalno više brinu oko odabira odeće za sastanak, te da je verovatnije da će one zbog partnerove loše odeće odustati od sastanka nego muškarci.

Top 10 najgorih odevnih komada za prvi sastanak:
  • Trenerka i džemperi
  • Kroksice
  • Cipele od providne plastike
  • MC Hammer, džakaste pantalone
  • Kratke pantalonice
  • Kratke biciklističke
  • Kombinezon
  • Patike s visokom štiklom
  • Pocepane farmerice
  • Ugg čizme

Ako niste sigurni kako da se obučete za prvi sastanak stilistkinja Mili Rič je za Metro podelila nekoliko saveta:

Neka i odeća govori ko ste

Bez obzira na to shvatate li to ili ne, razne odluke koje donosite dok se odevate mogu dati male naznake o vašoj ličnosti. Takođe, budite sigurni da se odevate kako biste inače – ne pokušavajte se da ostavite utisak da ste neko drugi kako biste nekoga impresionirali.

Profimedia
 
Obucite se baš za tu priliku

Takođe je važno u jednačinu ubacite i vrstu prvog sastanka. Ako se radi o piću, imate više mesta za biranje odeće, ali ako je u pitanju spoj pun aktivnosti, odlučite se za udobnost i fleksibilnost. Bez obzira na to kako je počela, nikad ne znamo tačno kuda nas noć može odvesti, stoga pokušajte odabrati outfit koji je spreman za sve prilike.

 

 

Nosite ono u čemu se dobro osećate

Najvažnije je da vam je udobno u onome što nosite, a ako se vašem partneru to ne sviđa, to je njegov gubitak. Verovatno najvažnija stvar koju možete biti na prvom sastanku jeste samopouzdanje, ali ovo može biti teško čak i odglumiti. Međutim, kada nosite nešto u čemu se osećate udobno, to samopouzdanje će samo teći iz vas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike