Retro-moda: I bakin prsluk sada je šik

30.10.2020

11:17 >> 10:54

0

Ove zime greju nas sećanja

Retro-moda: I bakin prsluk sada je šik
Copyright Instagram: @laura_mtss

Pleteni prsluk jedan je od najmodernijih odevnih komada za jesen zimu 2020, a osim što greje, on svakoj modnoj kombinaciji daje onaj satrinski šmek. Prsluk su za kolekciju jesen-zima 2020. „ištrikale“ i čuvene modne kuće – od brendova „Gucci“ do „Prade“ i „Diora“, a potom je stigao i na rafove svih street style brendova. A vi možete da pretresete orman ili škrinju vaših baka i deka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Sada možete nositi verodostojnu repliku čuvenog džempera najvoljenije princeze

Ovaj odevni predmet sigurno postoji u ormanu svakog starijeg čoveka na selu, njega će vam ponuditi i baba da ne nazebete ili da se pak brzo zagrejete, posebno ukoliko vas boli lumbalni deo leđa ili vam je hladno oko kičme.

Nekad ga je oožavala i Ledi Di, a danas ga je u svoj luckasti stil uvrstio i pevač Hari Stajls, naravno pošto ga je pazario u radnji brenda „Gucci“. Promovisale su ga i Bela i Điđi Hadid, a na dodeli Britanskih muzičkih nagrada nosio ga je Tajler – The Creator…

Instagram: @emilisindlev

Instagram: @knit_by_siv

Ukoliko ima geometrijske šare prsluk će svakoj kombinaciji dati onaj retro šmek osamdesetih. Udoban, topao, prsluk svima nama donosi i dozu nostalgije, posebno u doba pandemije i želje ljudi da se pomalo, bar preko odevnih komada, vrate u neka bezbrižna vremena.

Ukoliko nabavite prsluk od vune, biće vam toplo oko srca, a možete ga nositi na razne načine.

Obucite ga s kariranom mini-suknjom – tako je viđen na reviji kuće „Dior“, dok ga je brnd „Prada“ predstavio sa pensil-suknjom, a „Lacoste“ ga je upario sa muškom košuljom i plisiranom suknjom.

Dior

Prada

 

Lacoste

Cecilie Bahnsen

Kad želite da budete elegantni, obucite ga preko haljine od nekog finog materijala ili preko bele košulje. Možete ga kombinovati na bezbroj maštovitih načina. Prsluk je to.

ČITAJTE I: Šaket je modni hit: Mladalački, udoban i topao

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike