Mjau na zadatku: Neustrašivi mačak pritekao u pomoć vatrogascima koji su pomagali povređenima u saobraćajnoj nesreći (FOTO)

16.04.2024

09:11

0

Autor: K. O.

A potom je i njegov život dobio veliki obrt

Mjau na zadatku: Neustrašivi mačak pritekao u pomoć vatrogascima koji su pomagali povređenima u saobraćajnoj nesreći (FOTO)
Copyright Freepik

Početkom meseca, vatrogasna spasilačka služba (SMFR) u Koloradu reagovala je na poziv zbog ozbiljne saobraćajne nesreće na međudržavnoj magistrali. Kada su stigli, prionuli su na posao, pomažući onima kojima je to bilo potrebno. Dok su vatrogasci radili na vozilima, a bolničari brinuli o pacijentima, pojavio se neočekivani heroj — i on je želeo da pomogne.

Mačka pomoćnica se pojavila na mestu događaja, a službenik za bezbednost je pokušao da objasni da ljudi imaju situaciju pod kontrolom, ali je mačka ipak bila rešena da pomogne“, napisao je SMFR na Fejsbuku.

Mačka lutalica šetala je mestom saobraćajne nesreće, tražeći načine na koje može da pomogne. Nakon što su ga vatrogasci utešno potapšali po glavi, mačak je otišao do kola hitne pomoći, što je odmah izazvalo njegovu radoznalost.

„Ušao je pozadi u kola hitne pomoći, ali vatrogasci hitne pomoći su imali više medicinske obuke, a pacijentu nije bila potrebna mačja podrška“, napisao je SMFR. „Njegova sledeća ideja bila je da odveze kola hitne pomoći do bolnice, i, iako je šef uživao u tom predlogu, ni vožnja verovatno nije bila najbolja ideja.

Koliko god da su bili zahvalni na mačkinoj pomoći, vatrogasci su znali da njegovo prisustvo na auto-putu nije bezbedno. Pažljivo su ga uzeli, stavili u nosiljku za kućne ljubimce i smestili u jedan od svojih automobila, gde je mogao da se zagreje.

Više slika njegove avanture možete pogledati ovde:

 

 

Ubrzo su vatrogasci očistili mesto nesreće i prevezli slatku mačku u prihvatilište u obližnjem Kasl Roku, nadajući se da će uskoro naći zauvek- dom. Dve nedelje kasnije, poznato lice prošetalo je kroz vrata skloništa tražeći hrabru mačku.

Vatrogasac Endrju Bejker, koji je reagovao na nesreću kao deo tima za hitne situacije, nije mogao da prestane da razmišlja o mačku nakon što ga je upoznao. Živahni mačak je privukao pažnju svih tog dana, ali Bejker se osećao posebno povezanim sa njim.

„Mačka je odmah bila prijateljska i prihvatila je sve kućne ljubimce…“, rekao je Bejker u video snimku na Fejsbuku koji je objavilo prihvatilište. „U tom trenutku sam znao... da želim ovu mačku da povedem kući sa sobom.”

Bejker je jedva čekao da se ponovo udruži sa mačkom, koju je nazvao Hazi u čast njegove pomoći u timu za opasnost. I Hazi je bio podjednako oduševljen što se vratio u Bekerovo naručje.

Mačka heroj od tada više nije reagovala ni na jednu saobraćajnu nesreću, ali će ga SMFR uvek pamtiti kao najboljeg mačjeg pomoćnika u ovoj oblasti, prenosi The Dodo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike