Za njih je vlasnik bog: Ovo je deset rasa koje će vas obožavati, voleti i više od sebe i biće vam kao antidepresiv

06.05.2023

09:21

0

Autor: K. O.

Ako imate njih, ne treba vam tableta za smirenje

Za njih je vlasnik bog: Ovo je deset rasa koje će vas obožavati, voleti i više od sebe i biće vam kao antidepresiv
Copyright Pexels

Ljudi i psi zajedno žive već više od 30.000 godina. I tokom tog vremena mnogo smo naučili jedni o drugima, a psi su savladali veštinu "čitanja" našeg ponašanja.

Tako vaš ljubimac verovatno zna da prepozna kada ste ljuti, pod stresom, a onda se trude da vas oraspolože.

Svaki pas, bez obzira na to bio on mešanac ili čistokrvan, na svog vlasnika može da deluje poput antistres terapije, a neke rase posebno su poznate po tome da na ljude deluju poput tablete za smirenje.

1. Zlatni retriver i labrador retriver

Nije slučajno što se baš ove rase najčešće koriste u terapijske svrhe i kao psi vodiči i psi tragači. Znaju kako da umire čoveka. Izuzetno odani, inteligentni i laki za treniranje, retriveri su najsrećniji kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

2. Bokser

Po prirodi je veseo, a poznat je i po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji.

Kada oseti da je vlasnik tužan ili potišten, on će mu se odmah "ponuditi" za maženje.

Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

Pexels
 

3. Hrt

On je pravi nežni džin. Može da trči do 57 kilometara na sat, ali ipak više voli da leži i odmara se, zbog čega su poznati kao veliki “kaučari”.

Hrtovi izuzetno retko laju na ljude, imaju blagu i poslušnu narav kao i poseban način iskazivanja bliskosti s čovekom – dok stoje uz svog vlasnika, lagano se naslanjaju uz njegove noge.

4. Koker-španijel

E, oni su pravi slatkiši! Pripadnici te rase obožavaju decu, a poznato je da se lako povezuju s decom s mentalnim i emocionalnim problemima. Čak i njihova duga svilenkasta dlaka može delovati umirujuće. Lako ih je trenirati, neustrašivi su i izrazito su voljni udovoljiti svom vlasniku.

Pixabay
 

Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratioci kada odlazite negde na odmor, a zapravo ih lako možete bilo kuda voditi sa sobom.

5. Bernardinac

Verovatno ste čuli za kujicu Darling, pseću dadilju u priči o Petru Panu. I nije slučajno što ju je ova rasa inspirisala. Bernardinac posebno voli malu decu, a krase ga i velika želja da udovolji čoveku i visok prag tolerancije. Pametni, zaštitnički nastrojeni i odličan izbor za porodice s malom decom jer su pravo klupko ljubavi.

Profimedia
 

6. Jazavičar

Dovoljno je samo da ga pogledate i da vam izmami osmeh. Preslatki veseljak dugog tela i kratkih nogu, a njegova vrckava narav oraspoložiće vas i umiriti i nakon najnapornijeg dana. Jazavičare krasi zaštitnička narav i velika želja za maženjem, a ti psići čvrsto veruju da su ravnopravan član svoje ljudske porodice.

7. Francuski buldog

Baš kao i njihovi rođaci imaju predivan karakter. U pitanju je minijaturna verzija engleskog buldoga. Taj simpatični psić voli pažnju i biće vaš verni pratilac i prijatelj. Prilagodljivi su i staložene naravi, pa na čoveka deluju poput apaurina. Obožavaju da se igraju i pravi su veseljaci, piše Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike