Sada u svakom trenutku možete znati gde se nalazi vaš ljubimac

23.09.2020

10:05 >> 08:51

0

Evo kako funkcioniše GPS za pse

Sada u svakom trenutku možete znati gde se nalazi vaš ljubimac
Copyright Profimedia

Navikli smo se na navigaciju u kolima, kao i brojne aplikacije na našim mobilnim telefonima. Sada možete i svom psu ugraditi GPS, ako želite da znate gde se nalazi u svakom trenutku. Na početku, cilj njihovog nastanka je bio da ljudima posluže u lovu, te da bez problema prate svoje pse i obezbede siguran ulov. Međutim, zahvaljujući njegovoj ceni, mnogi lovci nisu u mogućnosti da ga priušte.

Princip rada

Uređaj Gps za pse smatra se naprednijim uređajem u odnosu na standardnu ogrlicu za pse putem koje isti može da se prati. Manje je veličine i znatno je lakši, a pri tom pruža više mogućnosti. Pomoću njega imaćete mogućnost da uspostavite bolju kontrolu nad kretanjem vašeg psa.

Pokazaće vam se virtuelne granice, a bićete i blagovremeno upozoreni i o radijusu kretanja. Ima sposobnost vibriranja kao i mogućnost odašiljanja zvukova, pa shodno tome bićete na pravi način upozoreni. Takođe, vaša sigurnost je sa njim obezbeđena. Ukoliko primetite opasnost moći ćete da pozovete druge lovce putem alarma koji sadrži, a takođe ga možete koristiti i kao led lampu.

Gps za pse možete koristiti iako nosite rukavice, jer je ekran tako intuitivno dizajniran . Ovaj uređaj sadrži i prethodno instaliranu reaktivnu kartu Evrope, a takođe i pretplatu na satelitske slike koja važi godinu dana.

Pomenute slike nazivaju se još i Birds Eye i pomoću njih imaćete na raspolaganju pregled svih puteva, terena u blizini, šumovitih predela ili pak voda, a slika istih je napravljena tako da je bolja od stvarnosti. Kasnije, ukoliko ih smatrate neophodnim moraćete da ih platite.

Gps uređaj za pse obezbediće vam praćenje brzine, smera kao i udaljenosti svakog vašeg psa i na taj način vam olakšati lov. Ima mogućnost da prepozna stvarni status psa i shodno tome primaćete obaveštenja o tome kakav mu je status u datom trenutku. Uređaj ima mogućnost da isprati oko 20 pasa ili pak lovaca, ukoliko se isti nalaze najviše na 14,5 km daleko. Ažuriranje je veoma brzo. Obavlja se na svake dve i po sekunde i na taj način obezbeđuje vam se istinsko praćenje pasa. Ako se pronađete u nekom okruženju koje vam se čini zahtevnim i nepristupačnim, nemojte brinuti. Uređaj sadrži antenu koja bez problema omogućava satelitsko praćenje i u kakvom god okruženju da se nađete, nema razloga za brigu jer ovaj uređaj obavlja svoj zadatak na visokom nivou.

Postoji uređaj Garmin DriveTrack koji se posebno kupuje i nadopunjuje postojeći, jer se pomoću njega prate i psi koji su u vozilima i imaćete mogućnost da vidite njihov položaj. Satelitska slika kao i kartica od 7 inča obezbediće vam savršen prikaz pasa.

Printscreen

Male pasmine najčešće se prate putem ogrlice koja se naziva još i T5 mini. Kada se govori o malim pasminama, obično se misli na lovačke pse kao što su terijeri, beaglovi ili pak psi jazavičari. Obično se misli na pse čija težina ne prelazi 15 kilograma. T5 mini ogrliza dizajnirana je tako da bude manja i lakša od svih prethodnih ogrlica za praćenje kako psu ne bi stvarala dodatno opterećenje. Baterija pomenute ogrlce je odlična jer može trajati čak i do 30 sati.

Alpha 100 uređaj koji predstavlja Gps za pse pokazao se kao veoma efikasan i praktičan. Isti omogućava pored detaljnog prikaza položaja u kome se pas nalazi, da sa istim i komunicirate putem zvučnih signala. Taj poduhvatat predstavlja sjajno rešenje.

Putem pomenutog uređaja možete čak i zaustaviti VIRB akcionu kameru koja je inače montirana na psu i na isti način je takođe i pokrenuti, što se smatra još jednom od povoljnih funkcija ovog uređaja.

Jedna od pogodnosti uređaja je i ta što putem njega možete kontrolisati i da li se psi nalaze u blizini određenih područja koja mogu predstavljati potencijalnu opasnost za njih. Ovom prilikom misli se na strma područja.

Ukoliko se dogodi da vas uređaj obavesti putem zvučnog signala da se vaš pas nalazi u blizini opasnosti, možete mu pomoći tako što ćete putem određenog dugmeta upaliti psu led lampu na njegovoj ogrlici i na taj način mu osvetliti put.

Ukoliko se dogodi da ste u opasnosti vi ili pak vaš pas, svim ostalim uređajima sa kojima ste povezani moći ćete da pošaljete signal koji će ih upozoriti, a oni će imati mogućnost da tog trenutka naprave rutu do vas.
Na tržištu se nalaze gps uređaji za pse različitih proizvođača. U principu svi su veoma kvalitetni, za koji god se odlučite. Razlika među njima je u naprednim funkcijama i u ceni, a ona se kreće i do 100.000 dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ljubimac.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike