"Možda vam je teško da kažete zbogom, ali za njih je to pakao": Apel veterinara na vlasnike ljubimaca da ostanu uz njih do poslednjeg daha

06.04.2023

09:03

4

Autor: Z.A.S.

Istina je često grozna i bolna, ali neko mora da je kaže

"Možda vam je teško da kažete zbogom, ali za njih je to pakao": Apel veterinara na vlasnike ljubimaca da ostanu uz njih do poslednjeg daha
Ilustracija - Copyright Freepik

Ko god je imao ljubimca zna koliko je teško kada dođe vreme za rastanak. Mnogi odlazak svojih najboljih četvoronožnih prijatelja nikada ne prebole, a sama pomisao na to da je taj dan neizbežan izaziva ogroman osećaj tuge u skoro svakom ljudskom biću.

Ipak, ako je verovati jednom veterinaru koji je imao potrebu da na "Redditu" uputi apel vlasnicima kućnih ljubimaca, ima i onih koji će bez problema ostaviti nekoga ko im je bio veran godinama u rukama veterinara i to tog poslednjeg dana, nakon kojeg nema povratka.

Ovaj veterinar je napisao iskrenu molbu i pozvao vlasnike kućnih ljubimaca da ostanu sa svojim životinjama u njihovim poslednjim trenucima, ma koliko to bilo teško i uznemirujuće.

Freepik
 

- Možda vam je teško da kažete zbogom, ali za njih je to pakao. Veterinar im se ne sviđa, zbunjeni su, uplašeni, tužni i traže vas kad udišu poslednji put. Mogu da pokušam da im pružim svu ljubav i utehu, ali ja sam za njih ipak stranac - napisao je ovaj doktor.

On je u postu objasnio i da je žena kod njega u klinici za eutanaziju ostavila svog 13-godišnjeg, a da ju je ljubimac tražio do samog kraja.

Freepik
 

- Bila je previše zauzeta da ostane. Imao sam psa veći deo dana, izveo sam ga u kratku šetnju, kupio mu burger sa sirom i krofnu, legao i mazio ga dok je cvilio, prestrašen i zbunjen. Poljubio sam ga i rekao mu da smo ponosni na njega, ali njegove oči nisu prestajale da traže porodicu. Psi znaju što se dešava, nemojte im to raditi. Budite uz njih, to vas neće ubiti - poručio je.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike