Napravite krevetić za svog psa i on će vas još više zavoleti 

29.10.2020

11:13 >> 10:25

0

Možete vi i da mu kupite krevet, ali nije to to

Napravite krevetić za svog psa i on će vas još više zavoleti 
Copyright Pexels Simona Kidrič

Ljubav prema psima ogleda se kroz pažnju i zajedničke trenutke koje svakog trenutka oblikuju vaš odnos i čine ga jedinstvenim. Ukoliko razmišljate na koji način da obradujete svog psa i unesete neku novinu u njegov pseći život, nudimo vam savršeno rešenje – kupite mu jastuk ili krevet! Još bolje: napravite mu jastuk ili krevet.

Psi vole da se odmaraju i da uživaju na udobnim mestima, pa im je, kao i čoveku, važno da povremeno predahnu od napornog dana ili da lepo spavaju. Shodno tome, ukoliko psu obezbedite prostor u kome će stajati njegov jastuk ili krevetić, obezbedićete mu savršen ugođaj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Maca slomljenog srca: Vlasnik zaboravio da je pozove, ona celu noć čekala (VIDEO)

Ukoliko vam je kupovina jastuka ili kreveta za pse veliki izdatak koji ovog momenta ne možete da priuštite, imamo savršene ideje koje će vam pomoći da na najjednostavniji način napravite psu  kvalitetan i udoban jastuk ili pak krevet. Za koji god izbor se odlučili, sigurni smo da će vaš pas uživati u trenucima odmora.

Vodič za izbor kreveta

Pri kupovini kreveta za pse vodite se činjenicama koje su vama bitne kao da birate krevet za vas. Informišite se o veličini vašeg psa u centimetrima da biste kupili krevetić adekvatne veličine.

Vodite računa o materijalima, ali znajte da je kvalitetniji krevet i skuplji. Naš savet je da akcenat bude na udobnosti a ne na dizajnu.
Cene kreveta za pse variraju u zavisnosti od materijala i dimenzija, pa im je i cena od 2.500 do 35.000 dinara.
Ako ste neodlučni ili pak nemate dovoljno novca, naš savet je i da pokušate da sami napravite jastuk ili krevet na kome će pas uživati. S obzirom na to da ćete ga praviti s puno ljubavi, ne sumnjamo da će pas osetiti vašu emociju i prepoznati vašu dobru volju, pa shodno tome krevet koji ćete mu obezbediti predstavljaće njegovo utočište i simbolizovaće vas u njegovom svetu.

dogsaholic.com

Krevet od starog duksa ili džempera

Da biste napravili krevet od duksa, potrebno vam je sledeće: veći broj starijeg duksa, jedan jastuk srednje veličine, materijali koje više ne koristite, igla i konac.

Postupak: Stariji duks raširite na pod ili neku ravnu površinu, a potom rukave napunite različitim materijalima kako biste na taj način ispunili prazan prostor. U delu duksa koji obuhvata telo stavite jastuk, a potom iglom i koncem zašijte rubove duksa kako biste sprečili da prilikom prenošenja kreveta, jastuk ispadne.
Rukave koji su sada puni zašijte iglom i koncem a potom obgrlite deo oko jastuka i spojite oba rukava iglom i koncem.  Na ovakav način dobićete idealan krevet za psa koji će mu pre svega biti udoban i poslužiće mu za popodnevnu dremku.

Možete mu napraviti krevet i od starog muškog džempera, a postupak je veoma sličan. Potrebno vam je: veliki muški džemper, vuna, igla i konac.

Postupak: Rukave kao i glavni deo džempera napunite vunom, a nakon toga koncem za vunu ušijte sve otvorene delove. Nakon toga rukavima koji su u ovom slučaju puni vune obgrliti glavni deo džempera kako biste napravili pun krug i ušijte. Dobićete divan, mekan i topao krevet za svog psa koji će biti veoma mekan i topao.

Minijaturni krevet od sunđera

Da biste napravili krevet koji je kopija pravog kreveta, biće vam dovoljno da nabavite potreban materijal i uz malo volje i umeća uspećete u svojoj zamisli.

Potrebno vam je: materijal po želji, sunđer, igla i konac

Postupak: Pre nego što započnete izradu ovog kreveta, iscrtajte ga i napišete dimenzije po kojima ćete ga praviti. Naime, kada obeležite koliko materijala vam je potrebno i izrežete ga, pripremite na isti način i sunđer koji ćete koristiti. Sunđerom napunite materijal, a potom ga ušijte i na dobićete krevet nalik  onom koji vi koristitite.

ljubimci.org

Krevetić od stare gajbice

Krevet za pse napravljen na ovaj način je veoma originalan i udoban je psima. Potrebno vam je: jedna stara gajbica; sunđer; platno; farba; igla i konac

Postupak: Ovaj krevet je predviđen za pse male rastom. Potrebno je da isečete daščice sa prednjeg dela gajbice kako biste obezbedili psu da nesmetano ulazi u svoj novi krevetić. Nakon toga, poželjno je da ofarbate gajbicu u neku boju po izboru, ali svakako trebalo bi da koristite boje koje nisu štetne po zdravlje i život psa.

Sunđer izrežite kako biste istim obložili ivice gajbice a nakon toga isti umotajte u platno i zašijte. Kada sve to završite, sunđere postavite na svoje mesto i nakon toga krevet je spreman za upotrebu. Ne sumnjamo da će vaš pas uživati.

ČITAJTE I: Ljubimac je velika sreća: Ukoliko želite da imate psa, saznajte koliko to mesečno košta u Srbiji

Jastuk za odmor i dremku

Jastuk za psa možete napraviti veoma jednostavno. Staru jastučnicu možete napuniti vunom ili sunđerom i dobićete jastuk na kom će vaš pas odmarati. Ukoliko nemate jastučnicu, možete koristiti bilo koji materijal koji ćete skrojiti, a potom ušiti prema proporcijama koje vi sami birate.

Naravno, trebalo bi voditi računa da se one podudaraju sa veličinom psa kako mu ne bi bio mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike