Pohvalio se na Instagramu da je šutnuo mačku u more, pa završio u zatvoru: Grci nemilosrdni prema onima koji maltretiraju životinje (VIDEO)

05.05.2022

13:41

0

Zlostavljaču preti kazna od jedne do 10 godina zatvora i čak 50.000 evra

Pohvalio se na Instagramu da je šutnuo mačku u more, pa završio u zatvoru: Grci nemilosrdni prema onima koji maltretiraju životinje (VIDEO)
Mačka - Copyright Printscreen/Instagram/stamatina_ss

Nakon što je "isplivao" snimak muškarca koji je nogom šutnuo mačku u more, grčka policija je uhapsila muškarca koji je glavni akter na snimku u kome je nesrećna životinja mogla biti teško povređena.

Ovo se dogodilo na ostrvu Evia, a na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama, vide se tri osobe kako sede u bašti restorana, pored mora i večeraju. Nakon što su im prišle dve mačke, najverovatnije da bi izmolile nešto hrane, muškarci su pokušali da ih ribom namame u more.

Kako pronicljive životinje nisu prišle do kraja, verovatno osetivši da im ne treba verovati, jedan od muškaraca je mačku nogom šutnuo u more.

Grčka policija je, srećom, brzo reagovala i u slučaju da bude optužen, preti mu kazna od 10 godina zatvora. Pored toga, mogao bi da dobije i novčanu kaznu u iznosu od čak 50.000 evra.

Nakon incidenta, meštani su mačku odveli kod veterinara koji je ustanovio da ona, srećom, nije povređena. Ovo, naravno, ne umanjuje krivicu čoveka sa snimka, koji se, kako stvari stoje, svojim nedelom sam pohvalio na Instagramu.

Iako je snimak uklonjen, brzi pratioci su uspeli da ga snime na vreme, pa su ga tako objavili na 

- Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Čestitam onima koji su objavili snimak - rekao je grčki ministar policije Takis Theodorikakos.

Inače, Grčka je 2020. godine donela izuzetno strog zakon, prema kome se zlostavljanje životinja kažnjava sa jednom do deset godina zatvora. Parlament je tada jednoglasno doneo odluku, a prema njemu, onima koji ugnjetavaju i maltretiraju životinje, osigurana je i pozamašna novčana kazna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike