Ušuškajte se sa svojim ljubimcem i pogledajte: 7 najboljih filmova o prijateljstvu čoveka i psa

13.11.2020

17:20 >> 09:33

0

Neki od njih zasnovani su na istinitim događajima

Ušuškajte se sa svojim ljubimcem i pogledajte: 7 najboljih filmova o prijateljstvu čoveka i psa
Copyright Profimedia

Mnogo je filmova o odnosu kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, nema baš mnogo onih koji su na tako nežan način predstavili ljubav između čoveka i životinja. Predstavljamo vam filmove u kojima glavnu ulogu igraju psi, a koji će vas, sigurni smo, naterati da pronađete najboljeg prijatelja čoveka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIAMTI I: Nije priča o Mogliju ili Tarzanu iz džungle, već o Kari i Rajderu: Beba umislila da je pas

Marli i ja (Marley & Me, 2008)

Oven Vilson i Dženifer Aniston u priči o paru koji ulazi u avanturu koju donosi miks braka, karijere, porodice i „najgoreg“ psa na svetu. Vilson je tek oženjeni pisac Džon koji udomljava štene  labradora Marlija i tada shvata da ta krznena lopta ima neverovatnu sposobnost da pojede i uništi sve pred sobom. Film je zasnovan na autobiografskom bestseleru kolumniste Džona Grogana, a Marlija ćete do kraja filma i vi obožavati.

Hačiko: Priča o psu (Hachiko: A Dog’s Story, 2009)

Film je zasnovan na starom japanskom filmu i istinitoj priči. Ričard Gir tumači lik profesora koji nalazi napuštenog psa i između čoveka i životinje stvara se jaka i neobjašnjiva veza. Ovaj veoma poseban prijatelj po imenu Hačiko pratiće svog vlasnika do železničke stanice kada kreće na posao i vraćaće se tamo svakog popodneva da ga sačeka sa posla. Nažalost, njegov vlasnik će jednog dana preminuti i nikada se neće vratiti na stanicu. Hačiko se verno svakog dana vraćao na isto mesto narednih devet godina da sačeka svog voljenog vlasnika.

Moj pas Skip (My Dog Skip, 2000)

Vesela porodična priča o prijateljstvu dečaka i psa reditelja snimljena je prema bestseleru Vilija Morisa, memoarima u kojima je opisao svoje detinjstvo i odrastanje.
Tokom Drugog svetskog rata u jednom gradiću u državi Misisipi stidljivi dečak Vili teško je nalazio prijatelje i vreme je uglavnom provodio sam, sve dok mu roditelji za deveti rođendan nisu poklonili štene terijera. Igraju Malkolm Franki Muniz, Dajana Lejn, Kevin Bejkon…  ali prava je zvezda filma je pas.

Smisao života jednog psa (A Dog’s Purpose, 2017)

Američki komično-dramski avanturistički film iz 2017. reditelja Lasea Halstrom zasnovan je na istoimenom romanu V. Brusa Kamerona. Film, poput knjige, govori o predanom psu koji traži svoju pravu svrhu i želi da je ispuni. U filmu igraju Brit Robertson, Džon Ortiz, Denis Kvejd….

Antarktik: Okovani ledom (Eight Below, 2006)

Zaleđena pustoš Antarktika scena je za priču o povezanosti, prijateljstvu i odanosti. Tri člana naučne ekspedicije moraju ostaviti svoje voljene haskije nakon razarajuće nesreće i sve opasnijih vremenskih uslova. Psi se sami bore da prežive surovu antarktičku zimu. Film je inspirisan stvarnim događajima, prema kojima je snimljena i ranija, japanska verzija, a posvećen je antarktičkim istraživačkim ekspedicijama i haskijima koji spasavaju ljudske živote. Sniman je u Kanadi, Norveškoj i na Grenlandu.

Lesi se vraća kući (Lassie Come Home, 1943)

Lesi je najpoznatiji psa na svetu i u svetu filma. Film iz 1943. godine nastao je prema istoimenoj knjizi britanskog pisca Erika Najta. Glavna junakinja, kuče škotskog ovčara imena Lesi biva prodata bogatom aristokrati zbog toga što su njeni vlasnici siromašni. Ali ipak želi da se vrati svom bivšem vlasniku i najboljem prijatelju, te kreće na dugo i opasno putovanje.

ČITAJTE I: Šta psi vide kad gledaju TV i zašto je rizično ostavljati mačke same ispred uključenog televizora

Betoven (Beethoven, 1992)

Glavni junak ovog filma je bernardinac Betoven, koji slučajno ispadne iz kamiona lopovima koji su ga, zajedno s još gomilom štenaca, ukrali iz pet šopa. Nakon toga ušunja se u kuću porodice Njuton, čija deca žele ljubimca, ali im otac to ne dopušta. Međutim, otac ipak popusti i Betoven uskoro celoj porodici okreće život naglavačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike