Jedina stvar koju muškarci moraju da prihvate ako žele da njihova veza traje

23.05.2024

13:07

0

Autor: K. O.

Momci, ovo u potpunosti menja igru

Jedina stvar koju muškarci moraju da prihvate ako žele da njihova veza traje
Copyright Freepik

Održavanje veze u životu može biti izazovno, takođe zahteva vreme, posvećenost i trud, kao i spremnost da učite iz prošlih grešaka.

Uprkos ovim izazovima, postoji jedan ključni element koji bi mogao olakšati stvari muškarcima.

Potkaster koji se bavi vezama Džimi Nouls govori o jednoj stvari koju momci moraju da prihvate ako žele da njihova veza bude jaka.

Jedina stvar koju muškarci moraju da prihvate ako žele trajnu vezu

„Dr Džon Gotman je rekao da je u svom istraživanju hiljada parova kada muškarac nije bio voljan da prihvati uticaj svoje partnerke, taj odnos imao 81% šanse da se samouništi“, kaže Nouls.

Međutim, to ne znači da su muškarci strašni ili da se vaše mišljenje ne računa. Poenta je da u vezi nema potrebe za borbom za moć.

Štaviše, potrebe, žalbe i želje našeg partnera bi trebalo da utiču na nas.

Freepik
 

Nouls nastavlja: ​​„Ne radi se o spuštanju garda da bi mogli da gaze preko vas. Ovde se radi o poverenju, poštovanju i obzirnosti u vašoj vezi.

A ako postanete odbrambeni tokom svađe sa partnerom, čak i ako su oni puni poštovanja i ljubazni, to može značiti da ne verujete svom partneru ili da ne uzimate u obzir njihova osećanja.

Što je prilično iracionalno.

Kako Nouls kaže: „Zar ne mislite logično da u partnerstvu mora postojati uzajamno poštovanje.

I kako možete istinski poštovati svog partnera ako ne možete ni da uzmete u obzir njegovu perspektivu?

On nastavlja: ​​„A muškarci, činjenica je da se u proseku više borimo sa tim nego žene.“

Dakle, ako želite da budete odličan lider, ne zaboravite da vodite, morate pokazati da vam je u srcu njihov najbolji interes. A ovo počinje razmatranjem njihovih osećanja.

Ali šta ako se mučite sa slušanjem svog partnera? Šta možete da uradite? Psihoterapeut Džejmi Klark govori o tri najefikasnija načina da slušate svog partnera.

Freepik
 

Tri efikasna načina da slušate svog partnera

1. Aktivno slušanje

Kada aktivno slušate, koristite gestove ili reči da pokažete da ste usklađeni sa onim što vaš partner govori.

Na primer, klimnite glavom ili koristite kontakt očima da pokažete da slušate. Ili koristite reči kao što su „Nastavi“ ili „Vidim“ da pokažete da ih čujete.

2. Ne prekidajte

Tokom razgovora sa partnerom, lako je prekinuti. Kada su vaše emocije na visokom nivou, možda ćete samo izgovoriti prvo što vam padne na pamet.

Međutim, ovo je najgora greška koju možete napraviti. Ne samo da je prekidanje nepoštovanje, već je i frustrirajuće za vašeg partnera.

Dakle, dajte im prostora da izraze ono što im je na umu pre nego što podelite svoju perspektivu.

Profimedia
 

3. Potvrdite njihove emocije

Nekim muškarcima može biti teško da potvrde emocije svoje partnerke. I to je često zato što su im odrasli govorili da svoja osećanja gurnu po strani.

Zbog toga im može biti teško da shvate odakle dolaze.

Bez obzira na to, potvrđivanje emocija vašeg partnera je apsolutno neophodno u svakom razgovoru. To pokazuje da ih slušate i da ste spremni da ih sačekate na pola puta.

Ako ne znate odakle da počnete, pokušajte da kažete: „Vidim zašto se tako osećaš“, da pokažete da ste otvoreni za razumevanje njihovog gledišta.

Za neke muškarce, s obzirom na uticaj njihove partnerke, to može stvoriti osećaj demaskulativnog. Na kraju krajeva, odrasli smo u svetu koji je muškarcima govorio da moraju biti čvrsti, hladni ili distancirani da bi bili lideri.

Ali ako želite zdrav odnos, morate shvatiti da je vaš odnos ravnopravan partnerski odnos. Oboje bi trebalo da budete apsolutno slobodni da izrazite svoja osećanja i ideje bez straha da ćete biti odbijeni.

Dakle, sedite sa svojim partnerom i slušajte šta oni imaju da kažu. Kompromis i zajedno rešavajte probleme. Verujte, budućnost vaše veze zavisi od toga, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike