Kada je pravo vreme za sudbonosno "da"? Stručnjaci kažu da su ove godine idealne, jer nakon njih raste rizik od razvoda

25.03.2024

13:33

0

Autor: K. B.

Kada je idealno vreme za smirivanje i venčanje? Stručnjaci izgleda imaju odgovore na ovo pitanje

Kada je pravo vreme za sudbonosno "da"? Stručnjaci kažu da su ove godine idealne, jer nakon njih raste rizik od razvoda
Ilustracija - Copyright Freepik

Ulazak u brak sa voljenom osobom, koja deli vaše interese i ciljeve u životu, nije nešto što zavisi previše od godina. Ipak, mišljenje stručnjaka je drugačije. Otkriveno je da nakon 32. godine rizik od razvoda raste za pet odsto sa svakom sledećom godinom.

Psihoterapeutkinja Lori Gotlib naglašava da su tridesete godine idealan period za osnivanje stabilne veze ako se želi izbeći razvod. Govoreći u podkastu "The Diary of a CEO", Gotlibova je razmatrala koje su najbolje godine za stupanje u brak, ističući:

"Kada se venčate suviše mladi, nedostaju vam životne veštine i zrelost, kao i razvijen lični život."

Profimedia
 

Ovo, međutim, može biti loša vest za one u tridesetim koji još nisu spremni za brak. Pokazalo se da se posle 32. godine šanse za razvod povećavaju za pet odsto svake godine.

"Kako starite, postajete sve zahtevniji i imate formirana očekivanja. Kada ste mlađi, lakše se prilagođavate", izjavila je Lori, dodajući:

"S vremenom u vezama postajemo manje otvoreni i akumuliramo više negativnih iskustava. Neuspešni odnosi utiču na naše ponašanje u budućim vezama."

Freepik
 

Istraživanje iz 2015. godine ukazuje na relativno kratak period, od 25. do 32. godine, kao idealno vreme za pronalazak prave osobe. Lori smatra da su srednje do kasne dvadesete godine optimalno vreme za traženje partnera, jer "imate bolje razumevanje ko ste, šta želite u životu i možete zajedno rasti kao par, stvarajući više zajedničkih iskustava".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike