Znamo o čemu maštate: Svaka treća žena ima istu fantaziju, a kad saznate koju, neće vam biti svejedno

22.03.2024

22:20

0

Autor: V. I.

Čak dve trećine žena priznaje da u spavaćoj sobi radi stvari u kojima ne uživa

Znamo o čemu maštate: Svaka treća žena ima istu fantaziju, a kad saznate koju, neće vam biti svejedno
Copyright Freepik

Kada je reč o seksu, često postoje tajne želje ili fantazije koje bismo voleli da istražimo, ali možda se još nismo usudili da ih probamo. Ovo je slučaj sa skoro svim ženama, pri čemu čak 90 odsto dama krije neku seksualnu želju.

Seks-aplikacija za sastanke Pure pitala je 3.000 žena o fantazijama koje žele da istraže, a odgovori sigurno nisu bili uobičajeni. Verovali ili ne, najveća skrivena želja koju su dame izrazile bila je orgija. Oko 35 odsto žena izrazilo je interesovanje za orgije, četvorke i trojke.

Freepik
 

 

Postoje odvajkada

Seksolog i stručnjak za seks Gigi Engle pokušala je da razjasni zašto žene žele da učestvuju u ovakvoj vrsti akcije: "Orgija je grupni seks u kojem svi učesnici imaju osnoa jedni s drugima u istoj prostoriji, bilo u troje, četvoro ili grupi parova. To se razlikuje od geng-benga, gde jedna osoba prima, a svi ostali penetriraju ili daju.

Orgije su jedan od najstarijih seksualnih činova a Gigi komentariše da su stare koliko i samo  čovečanstvo. Ona dodaje: "Najpoznatije orgije iz istorije verovatno su Bahanalije, praznik u čast boga vina Dionisa u Grčkoj, i prolećne žetve u Starom Rimu i Grčkoj.“

Freepik
 

 

Šta čini grupni seks tako privlačnim

"Orgije su čisti hedonizam, ulazak u svoju požudnu, životinjsku stranu ličnosti. Orgije su tabu, pa je divlje imati orgiju. To može biti zaista uzbudljivo.“ Jedine stvari na koje treba obratiti pažnju su dobijanje odgovarajućeg pristanka i prevencija od seksualno prenosivih infekcija

Odmah iz sveta orgija ide grub seks, za koji je 32 odsto žena koje su odgovorile na anketu rekle da bi volele da probaju uključujući elemente moći i kontrole. Ovaj kontroverzni koncept može uključivati određene scenarije, kao što je "otmica“, kako bi se pojačao intenzitet, kao i "fantazije o silovanju“. Podrazumeva se, međutim, da se grub seks uvek mora praktikovati uz entuzijastičan pristanak obe strane.

Razlog verovatno leći u tome što neki ljudi ne žele nežno iskustvo fantazije već osećaj gubitka kontrole - suprotno od toga da znaju koliko kontrole imaju.

Druge popularne želje koje žene često skrivaju uključuju fantaziju o seksu na javnom mestu, kao i uvođenje seksualnih igračaka u vezu.

Freepik
 

 

Šta ih koči da kažu

Dakle, ako žene imaju jasnu predstavu o tome šta žele, zašto ne eksperimentišu sa tim željama?

Dve trećine žena priznaje da u spavaćoj sobi radi stvari u kojima ne uživaju, dok je četvrtina rekla da im je teško da kažu "prestani" ako više ne žele da nastave sa seksom. Razlog za to je jednostavan - 52 odsto žena se plaši osude od strane partnera, dok bi se 46 odsto osećalo neprijatno da svoje želje podele.

Neki od ovih strahova mogu poticati iz prethodnih negativnih iskustava. Skoro 30 odsto žena se kaje što je ranije podelilo svoje fantazije ili želje, zbog čega sada oklevaju da to urade ponovo, piše Metro.

Sve ovo ukazuje na širi problem žena koje se i dalje osećaju pod pritiskom tokom seksa da se ponašaju na određene načine kako bi zadovoljile svog partnera, dok svoje želje i potrebe stavljaju po strani.

Zato, obrazujte se o seksu, seksualnosti i zadovoljstvu. Što više znate, bićete više osnažene jer ćete moći da primenite znanje u svom životu. Redovno iznosite svoja očekivanja i želje kako biste poštovali svoje granice i samopoštovanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike