Suprotnosti se privlače: Koliko ima istine u ovome i da li je održiva veza među različitim partnerima

14.01.2024

14:17

0

Autor: V. I.

Otkrijte kažu stručnjaci za ljubavne odnose

Suprotnosti se privlače: Koliko ima istine u ovome i da li je održiva veza među različitim partnerima
Copyright Profimedia

Postoji ona stara mudrost koja kaže: "Suprotnosti se privlače." Ali, da li je to zaista tako ili samo volimo da pravimo filmske priče iz stvarnih života? Kada vidimo par koji ima različite navike u ishrani, nivo obrazovanja, životni stil, a da ne spominjemo astrološke znakove, obično zinemo i kažemo: "Eto, dokaz da se suprotnosti privlače!" Ali, šta se zapravo događa iza kulisa tih naizgled nespojivih ljubavnih priča?

Profimedia
Dok je Ešton Kučer veliki optimista, Mila Kunis je pesimističan tip osobe

 

Zanimljivo je da ponekad suprotnosti mogu biti previše... pa, suprotne. Kao kada vam prijateljica priča o neuspešnom ljubavnom sastanku s tipom s kojim nema ništa zajedničko. I tu počnete da se pitate gde je nestala ta čarolija privlačenja suprotnosti.

Simpatično preklapanje

Istraživanja kažu da postoji neka vrsta "simpatičnog" preklapanja interesa, koja je ključna za uspeh dugoročnih veza. Zajedničke potrebe, kao što su stavovi o deci, religiji i načinu života, jesu one koje drže brod veze na pravom kursu. A različiti interesi? Pa, oni su kao začin koji svakoj vezi daje jedinstven ukus!

Profimedia
Orlando je okrenut zdravijem načinu života, Kejti kaže da je potpuna suprotnost

Različitost kao osveženje

Ključ je u ravnoteži. Ako tražite partnera za duge staze, najvažnije je da vam se osnovne potrebe poklapaju. Ali, da li vaš partner ne voli jogu, a vi je obožavate? Nema problema, to je ipak vaše vreme koje imate samo za sebe! Zapravo, ta različitost interesa održava svežinu u vezi i omogućava svakom partneru da zadrži svoju individualnost.

Kada različitost postaje snaga

Prema istraživanju objavljenom u "Developmental Psychology", tajna dugovečnih veza leži u deljenju intimnih misli i osećanja, kao i očuvanju individualnosti. Dakle, možete voleti različite stvari, ali dokle god postoji snažna emocionalna povezanost i zdrava komunikacija, vaša veza ima zelenu kartu za uspeh.

Dakle, da, suprotnosti se privlače, ali samo ako postoji dublja osnova od pukog različitog ukusa u filmovima ili hrani. Zajedničke potrebe, uz dozu različitih interesa, čine recept za uspešnu i dinamičnu vezu. Tako da, sledeći put kada vidite 'neobičan' par, zapamtite – možda su upravo njihove razlike ono što ih čini savršenim jedno za drugo!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike