Ima prednosti, ali i mana: Prijateljstvo s bivšim moguće, ali samo uz ovih šest uslova

18.11.2023

13:37

0

Autor: V. I.

Ako vam bivši partner nedostaje kao prijatelj i želite da ostanete u dobrim odnosima s njim, ovo su neki od uslova koji bi trebalo da postoje da bi to bilo moguće

Ima prednosti, ali i mana: Prijateljstvo s bivšim moguće, ali samo uz ovih šest uslova
Copyright Profimedia

U većini slučajeva stručnjaci za veze ne preporučuju prijateljstvo s bivšim partnerima, međutim u retkim situacijama to je ipak moguće, ali pod određenim uslovima. Dakle, sa bivšim je moguće ostati u prijateljskim odnosima ako ste se rastali u dobroj atmosferi i ako više nemate osećanja jedno prema drugom.

U redu, ako je u granicama

Zdravo prijateljstvo između bivših partnera moguće je ako u vezi nije bilo strasti ili ste se odnosili jedno prema drugom više kao cimeri nego kao ljubavnici. Međutim, važno je imati na umu da ovakvo prijateljstvo može imati i dobre i loše strane. Ako ste oboje spremni da nastavite sa svojim ljubavnim životom i ne smeta vam da se vidite s novim partnerima, onda je u redu da ostanete prijatelji.

 

 

1. Prošlo je dosta vremena od raskida

Proces oporavka od raskida traje neko vreme, tako da ne očekujte da ćete biti prijatelji nedelju dana nakon raskida. Pre nego što ponovo postanete prijatelji, trebalo bi da prođe neko vreme, a sve zavisi od toga koliko je vaša veza bila ozbiljna. Ako je veza bila kratka, oporavak će trajati mnogo manje vremena. Međutim, ako ste zajedno godinama, verovatno će vam trebati mnogo duže da nastavite dalje i uspostavite zdravo prijateljstvo.

2. Oboje ste u srećnim vezama

Iako ne morate da budete u vezi sa drugim ljudima da biste bili prijatelji, ako ne osećate ljubomoru i vaše nove ljubavi ne predstavljaju probleme, to je dobar znak. U slučaju da ste i vi i vaš bivši partner zaljubljeni u svoje nove partnere, biće mnogo lakše održati prijateljstvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

 

3. Nema šanse da se ikada pomirite

Ukoliko između vas više nema romantičnih osećanja i iscrpeli ste sve mogućnosti da ponovo budete zajedno, onda imate dobre šanse da razvijete zdravo prijateljstvo. Međutim, stručnjaci za odnose ističu da su takve situacije prilično retke, jer u većini slučajeva uvek neko bude povređen nakon raskida.

4. Rastali ste se u prijateljskom tonu

Da bi prijateljstvo s bivšim uopšte bilo moguće, veoma je važno pod kojim okolnostima ste raskinuli. Da li je neko nekome slomio srce ili rekao teške reči? Ili ste raskinuli sporazumno, u prijateljskom tonu? Ako više nema međusobnih emocija, ali se odnosite jedni prema drugima s poštovanjem, onda je prijateljstvo moguće.

 

 

5. Između vas postoji prijateljska hemija

Iako ne bi trebalo da postoje romantična osećanja između vas i vašeg bivšeg, ipak treba da postoji neka iskra da bi vaše prijateljstvo uopšte imalo značenje. U slučaju da vam nedostaju razgovori i prijateljstvo sa bivšim partnerom, a ne seks, samo napred.

6. Oboje ste nastavili sa svojim životima

Uvek ćete imati lepa sećanja na vašu vezu, ali ste spremni da ih ostavite tamo gde im je mesto - u prošlosti. Želite li da budete prijatelji sa svojim bivšim partnerom, prestanite da razmišljate o njemu na romantičan način. Ako više nema seksualne privlačnosti između vas dvoje, onda je u redu biti prijatelji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike