Statistika otkriva: Svaka druga žena koristi flert kao taktiku za postizanje ciljeva

20.09.2023

13:34

0

Autor: K. B.

Skoro svaka žena se povremeno nađe u situaciji da iskoristi svoj šarm kako bi privukla muškarca, bilo da je reč o kolegi, partneru ili službeniku u banci, kako bi lakše postigla svoj cilj

Statistika otkriva: Svaka druga žena koristi flert kao taktiku za postizanje ciljeva
Dejt - Copyright Freepik

Ovo je često zapažen fenomen, gde se jednostavna gesta flerta ili osmeha u pravom trenutku može koristiti kao sredstvo za postizanje željenog rezultata. Iako se neki mogu zabrinuti zbog ovakvih taktika, mnogima je teško odupreti se ovoj praksi, uprkos kritikama koje dolaze od zagovornika ženskih prava.

Nedavna anketa sprovedena u Velikoj Britaniji, sa više od 2.000 učesnika, otkrila je da gotovo svaka druga žena primenjuje flert kako bi postigla svoj cilj, a petina njih to radi čak i na radnom mestu. Ovo ponašanje nije ograničeno samo na profesionalni kontekst, već se primenjuje i u partnerskim odnosima. Na primer, čak 30 odsto žena priznaje da koristi seks kao "nagradu" ukoliko su zadovoljne ponašanjem svog partnera.

Freepik
 

Važno je napomenuti da i muškarci nisu imuni na ovakve taktike. Čak 39 odsto muškaraca na menadžerskim pozicijama priznaje da će dati prednost atraktivnijoj kandidatkinji pri zapošljavanju, čak i ako je manje stručna. Ovakvo preferiranje izgleda se nastavlja i nakon zapošljavanja, gde 57 odsto poslodavaca priznaje da povremeno "progleda kroz prste" lepšim zaposlenima.

Slična dinamika može se primetiti i u svakodnevnim situacijama, kao što je saobraćaj. Na primer, čak 42 odsto muškaraca će češće zaustaviti automobil kako bi propustili pešakinje koje su privlačnog izgleda dok prelaze ulicu. Važno je napomenuti da ovi faktori igraju ulogu u društvenim interakcijama, ali da ljudi mogu biti manipulisani samo ukoliko to sami dozvole ili dopuste.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike