Debora je imala seks dva sata nakon porođaja, a nekim mamama treba i više godina

19.09.2023

20:20

0

Autor: V. I.

Kad je pravi trenutak da sveže porodilje vrate seks u svoju dnevnu rutinu

Debora je imala seks dva sata nakon porođaja, a nekim mamama treba i više godina
Copyright Profimedia

Većini novopečenih mama intimni odnos je poslednja stvar na pameti, međutim Engleskinja Debora Hodž je imala seks u bolničkom krevetu samo dva sata nakon svog porođaja.

DA L' JE LJUBAV ILI EPIDURAL

Ona se, naime, nakon što je donela na svet svoje četvrto dete, ćerkicu Ameliju, odmarala u bolničkoj sobi. Suprug joj je došao u posetu i oni su, poneseni strašću, vodili ljubav.

Profimedia
 

 

“Postojala je ta neverovatna bliskost između nas. Nisam se osećala seksi, ali sam se osećala posebno... Nisam mogla da poverujem da smo to uradili - pripisala sam to medikamentima koje sam dobila", izjavila je za novine. Budući da je još bila pod uticajem epiduralne anestezije, moguće je da ju je to sprečilo da oseti neprijatnost tokom odnosa. Rekla je i da su ona i njen partner mogli ponovo da vode ljubav tri dana nakon što se vratila kući iz bolnice, ali su pazili da joj ne pokidaju šavove na rani.

Profimedia
 

 

SVAKA ŽENA JE INDIVIDUA ZA SEBE

Spremnost na seksualne odnose nakon porođaja je kod svake žene individualna stvar, a preporuka lekara je da žene sačekaju s intimnim odnosima šest nedelja da bi dale vremena tkivu da se zaceli. Osim toga, dok traje dojenje, ženski libido je nizak pa je verovatno da će joj trebati više vremena da se uzbudi i da doživi vrhunac. Srećom, čim počne da ovulira, ženi će polako da se vrati želja.

U većini slučajeva, mama u jurnjavi između podoja, presvlačenja i kupanja bebe stvarno nije do seksa, ali postoje stvari koje možete da uradite da biste sebi olakšale taj prelazni period.

Profimedia
 

 

MALI KORACI KA VEĆEM UŽITKU

  • Pre samog čina, nadojte bebu ili se izmuzite da vam ne bi prskalo mleko kod stimulacije bradavica;
  • Koliko god vas ponela strast, potrudite se da imate dovoljno dugu predigru da bi vam se vagina lepo prokrvila
  • Obratite pažnju na seks-poze. Ako ste imali carski rez, vrlo verovatno je da vam neće prijati poze s povećanom penteracijom tipa doggy ili s nogama zabačenim uvis.
  • Suvoća je neprijatelj broj jedan za užitak, a većina porodilja pati baš od toga. Naoružajte se lubrikantom i pustite da klizi ko po loju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike