Dao 300.000 evra za povećanje polnog organa, pa se osećao kao Frankenštajn. Zbog ekstremnih bolova razmišljao o samoubistvu

11.07.2023

22:21

0

Autor: K. O.

I da li je veličina baš toliko važna?

Dao 300.000 evra za povećanje polnog organa, pa se osećao kao Frankenštajn. Zbog ekstremnih bolova razmišljao o samoubistvu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stalno se govori o veličini polnog organa, od toga koliki je prosek, koji je minimum za seksualno zadovoljstvo, te do čuvene floskule - veličina nije važna.

Ipak, hiljade muškaraca koje su se potvrdgle povećanju, govore suprotno - da je i te kako važna i da su spremni na razne bolne procedure ne bi li ga povećali.

Tako Daily Mail donosi priču o Amerikancu Metu, čije prezime nisu otkrili, samo jednom od brojnih muškaraca nezadovoljnih svojim penisom koji se odlučio na operaciju povećanja.

Ali se njegov slučaj pretvorio u agoniju - 46-godišnjak je ispričao kako se osećao kao da je u njegov izobličeni penis ugrađena "drška od metle".

Vojni veteran iz američke države Jute morao je da plati vrtoglavih 290.000 eura kako bi mu korigovali operaciju "Frankenštajna". I nažalost, nije jedini.

Posle pandemije procvat ovakvih zahvata

Desetine drugih muškaraca pristaju na slične sumnjive tretmane u potrazi za savršenim penisom, zbog nesigurnosti u svoj izgled.

Tako je još jedan čovek opisao kako su komadi razlomljenih silikonskih implantata plutali unutar njegovog polnog organa čak pet godina od operacije.

Postoje brojni tretmani za muškarce koji žele "veći paket", a jedna od opcija je i Penuma implantant, što je silikonska struktura hirurški umetnuta u penis, slično nekim implantantima za dojke.

Profimedia
 

Drugi tretmani, pak, uključuju rezanje unutrašnjeg ligamenta u području prepona kako bi penis izgledao duže. Postoje i oni koji uključuju ubrizgavanje supstanci poput kolagenskog gela i hijaluronske kiseline kako bi podebljali svoj polni organ.

Zanimljivo je zapažanje stručnjaka da se nakon pandemije za koju tvrde da je povezana s povećanim praćenjem pornografije i uvođenjem rada od kuće koje omogućuju pacijentima nesmetan oporavak, došlo do procvata ovakve vrste tretmana.

A da se vratimo na metov slučaj. On je samo želeo da njegov polni organ izgleda lepše jer je bio nezadovoljan blagom oblinom na levoj strani. Mislio je da će implantant vredan 14.600 evra rešiti sve njegove probleme.

Kao da mu je neko ugradio dršku od metle u polni organ

Ipak, zahvat kojem je bio podvrgnut u septembru 2019. završio se fijaskom. Od tada je morao da iskešira još 290.000 evra radi dodatnih postupaka kako bi povratio svoju "muškost", a implantant Penuma mu je pet meseci kasnije uklonjen.

Njegova devojka nikada nije imala reči hvale za izgled njegovog polnog organa, te je smatrala da liči na nož za biftek. Zbog loše izvedenog zahvata njegov penis je postao još izobličeniji, a on tvrdi da se osećao kao Frankenštajnovo čudovište. Plus je patio od neopisivih bolova i nije znao kome bi se obratio.

- Osećao sam se kao da mi je neko usadio dršku od metle u penis. Svake večeri sam hodao gore dole po stanu koliko me bolelo, rekao je za Daily Mail. - Osećao sam usamljenost, izolaciju, potpunu samoću. Osećao sam da ne mogu da imam seksualnog partnera, niti da podelim seksualno iskustvo s nekim koga volim.

Rekao je da mu nakon operacije oteklina i bol nisu nestali i da je osećao kako mu se stanje svakim danom pogoršava. Oteklina je bila toliko ozbiljna da je njegova djevojka, inače medicinska sestra, bila prisiljena da ispusti 230 mililitara tečnosti iz njegovog nabreklog penisa. Ipak, njegovi problemi nisu nestali kada i implantant.

Pexels
 

Zbog zahvata na penisu se formirao ožiljak, koji je ograničavao protok krvi i sprečavao njegovo rastezanje i širenje tokom erekcije. On je odlučio da pronađe hirurga koji može da mu pomogne. Posle brojnih meseci i teškog iskustva Met je konačno postigao svoj prvobitni cilj - eliminisanje zakrivljenosti.

Zbog bolova pomišljao da se ubije

Za razliku od Meta kog je ceo poduhvat basnoslovno koštao, Emanuel Džekson nije morao da plati za veći penis. Umesto toga, osvojio je besplatnu operaciju 2013. godine. No, sreća zbog dobitka pretvorila se u agoniju nakon što su se kod bivšeg modela, u dobi od 26 godina, silikonski implantanti unutar penisa razlomili.

Tokom pet godina nije bilo problema, a onda su mu lekari klinike u Klivlendu rekli da se njegov implantant razbio u komadiće koji plutaju ispod kože. Zbog ekstremne boli Emanuel je razmišljao o samoubistvu, navodi ProPublica.

Implantanti Penuma mogu imati opasne nuspojave, kažu stručnjaci. Jedan hirurg je upozorio da se mogu inficirati i razoriti kožu oko penisa.

Profimedia
 

- U teškim slučajevima infekcije može doći do nekroze ili smrti kože penisa koja prekriva implantat, rekao je profesor međunarodne andrologije Amr Rahim.

Rekao je da se tkivo oko penisa skuplja dok nastaje ožiljak tokom procesa zaceljivanja od reza. Penuma implantanti su dostupni jedino u SAD-u i jedini je zahvat penilne implantacije koji je odobrila Agencija za hranu i lijekove (FDA), piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike