Ako osećate ovih sedam stvari, to nije ljubav – nemojte se zavaravati

08.04.2023

12:58

0

Autor: Z. A.

Lako pobrkati hemiju fizičke privlačnosti s dugoročnim romantičnim potencijalom, ali nije teško prepoznati istinu

Ako osećate ovih sedam stvari, to nije ljubav – nemojte se zavaravati
profimedia-0007805510 - Copyright Profimeda

Veoma je lako zameniti požudu za „pravu stvar“. Kada naučite sva lica neljubavi, lakše ćete naći putokaz do prave, sudbinske ljubavi.

Uobičajeni scenario ide tako da upoznate nekog novog i dovoljan je jedan pogled da se zapali fitilj seksualnog vatrometa, jedva možete držati ruke podalje jedno od drugoga, a uzbuđenje zbog svega toga deluje vam kao da se zaljubljujete. Ali treba biti oprezan.

Vrlo je lako zameniti eksplozivnu hemiju fizičke privlačnosti s dugoročnim romantičnim potencijalom. Ali ako ste spremni iskreno da procenite svoje postupke i osećanja, nije teško prepoznati istinu.

Ako osećate ovih sedam stvari, niste zaljubljeni:

1. Više se privlačite fizički nego emocionalno

Šta vam je kod partnera prvo privuklo pažnju, jeste li primetili njegov smisao za humor ili ljubaznosti, ili je to pak bio njihov izgled i način ponašanja... Nema ništa loše u tome da neko dobro izgleda i da cenite tu osobinu kod nekog, ali ako to nije popraćeno dubljim razlozima, možda ćete biti razočarani.

Pexels
 

2. Kažete „da” seksu kako biste zadržali nekoga u blizini

Kad tek počnete izlaziti s nekim novim, može da dođe trenutak kada će biti jasno da on ili ona očekuju seks kao sledeći korak – i da bi njihovo zanimanje za vas moglo nestati ako se ne slažete. Reći „da“ može biti jednostavan način da izbegnete pad njihovog interesovanja.

3. Vi ste ljubavnici, ali ne baš prijatelji

Seks je stvarno dobar, možda čak i odličan. Ali šta još imate zajedničko, o čemu biste razgovarali da nema akcije, znate li lične podatke o njima koje ne znaju ni njihovi najobičniji prijatelji – ako imate problema s odgovorima na ovakva pitanja, velika je verovatnoća da se radi samo o seksu.

Instagram: laceyandflynn
 

4. Zajedničko vreme provodite u krevetu

Izlazite li zajedno na javna mesta gde bi trebalo da se zabavitie i bolje upoznate ili se uglavnom „družite” kod kuće gde je seks odmah dostupan?

5. Kad se seks završi, želite da odete

Sama požuda često je sve što je potrebno da spoji ljubavnike. Ali kada je seks gotov, požuda sama po sebi može proizvesti obrnutu reakciju - poput magneta koji se drže zajedno dok ih ne okrenete na suprotne polove. Ako nijedno od vas ne može ostati i maziti se ili provesti ostatak večeri zajedno, tada je potencijal za pravu ljubav verovatno mali.

Freepik
 

6. Seks je možda dobar, ali se i dalje osećate nezadovoljno

Istraživači su prepoznali da biohemija seksa - putem otpuštanja hormona poput oksitocina, dopamina i serotonina - treba stvoriti osećaje prijatnosti i povezanosti s partnerom. Ali to ne može nadvladati intuiciju o pravom potencijalu veze. Čuvajte se ako se nakon seksa osećate prazno, a ne ispunjeno.

7. Opirete se upoznavanju partnera s prijateljima i porodicom

Da li je ova osoba neko koga jedva čekate pokazati i upoznati sa svima Ili intuitivno sumnjate da će ljudi koji vas najbolje poznaju i vole uvideti istinu koju se trudite da poreknete - ako ste u iskušenju da zadržate vezu u tajnosti, velike su šanse da ona nema dugotrajan potencijal, donosi YourTango.

Pexels
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike