Kuvanje je odlična terapija za parove, a postoji nekoliko dobrih razloga da oboje već danas uzmete varjače u ruke

02.04.2023

12:58

0

Autor: Z.A.S.

Kuvanje je jednako deljenje ljubavi, a to je scenario u kome svi dobijaju

Kuvanje je odlična terapija za parove, a postoji nekoliko dobrih razloga da oboje već danas uzmete varjače u ruke
Par kuva - Copyright Profimedia

Brakovi, nažalost, nekada upadnu u krizu. I to je potpuno normalno. Mnogi parovi krizu prevaziđu, ali ima i onih koji jednostavno odustanu.

Terapija, odnosno odlazak kod bračnog terapeuta je, naravno, uvek opcija, ali ne prihvataju svi dobro predlog ili činjenicu da bi trebalo da porazgovaraju sa stručnjakom.

Neko ima problem da sa nepoznatom osobom deli najintimnije delove svog života i ideja o tome mu jednostavno izgleda zastrašujuće.

Međutim, nova istraživanja pokazuju da bi, u slučaju da sa partnerom imate problem, možda sasvim dovoljno bilo da zajedno uđete u kuhinju.

Odlična aktivnost

Kuvanje jela je odlična aktivnost za zdravlje mozga, a smatra se da je odlično i za emocionalno zdravlje. Evo šta to može da učini za vašu vezu. "Terapija kuvanjem" može da pomogne u izgradnji komunikacijskih veština i intimnosti. Razmislite o tome šta je sve potrebno uraditi kako biste došli do krajnjeg rezultata, obroka.

- Za početak treba da se odlučite za obrok koji oboje volite, izađete i uzmete sastojke, pripremite se za proces kuvanja, kuvate i konačno uživate u obroku zajedno. Celokupno iskustvo zahteva fokus, koordinaciju, komunikaciju i kreativnost, a sve to zajedno utiče i na vas kao par. Kuvanje je, takođe, odličan način da svom partneru pokažete ljubav - kaže terapeut za odnose Džejmi Bronstein, a prenosi "The List".

Pexels
 

Važni delovi

- Bilo da kuvate za svoju voljenu osobu ili kuvate zajedno, vi delite, dajete i primate ljubav, a to je scenario u kome svi dobijaju. Za neke parove, to bi mogao da bude jedini put da će, tokom naporne nedelje, provesti kvalitetno vreme zajedno. Ideja je da u svoj život uvedete zajedničku aktivnost - onu koja omogućava inspiraciju i zajednički cilj.

Najvažnije je podeliti zadatke i ceniti činjenicu da je za pripremu celog obroka potrebno toliko različitih, a podjednako važnih delova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike