Preko 5.000 osoba potvrdilo: Pesma koju izaberete za prvi ples određuje sudbinu vašeg braka - ova se pokazala kao najbolja

09.02.2023

12:22

0

Autor: Z.A.S.

Istraživanje je dalo i više nego zanimljive rezultate

Preko 5.000 osoba potvrdilo: Pesma koju izaberete za prvi ples određuje sudbinu vašeg braka - ova se pokazala kao najbolja
Prvi ples - Copyright Pixabay

Jedan od najposebnijih trenutaka na svakom venčanju zasigurno je prvi ples. Ne samo da su sve oči uprte u novopečene mladence, već on označava simbol novog početka. Mladenci, logično, pažljivo biraju pesmu uz koju će otplesati prve zajedničke korake.

Uglavnom to budu pesme koje za mladence imaju posebno značenje - neki su se baš uz tu pesmu prvi put poljubili, neki su započeli romansu dok su se u pozadini čuli taktovi te melodije, a mnoge dame su posebnom pesmom i zaprošene.

Portal "OnBuy" je sproveo anketu koja je pokazala da pesme koje mladenci izaberu za prvi ples imaju mnogo veće značenje nego što većina misli.

Pixabay
 

Naime, rezultati ankete su pokazali da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pesme imaju srećne brakove, dok neke pesme, čini se, ne donose bračnu sreću, pa su brakovi završili razvodom. Cilj ankete je bio upravo to - da se otkrije da li postoji povezanost između stepena razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom sveta koju pesmu su izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Dobijeni podaci su pokazali da je najpopularnija pesma za prvi ples "Can’t Help Falling In Love" Elvisa Prislija, sa 10,48 odsto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pjesma koja najčešće donosi sreću u braku "Can You Feel The Love Tonight" Eltona Džona - 77 odsto onih koji su je izabrali ostalo je u braku.

Pixabay
 

Uopšteno, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pesmu, sa više od 70 odsto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. 

Pesme koje su donele bračnu sreću takođe su "Isn’t She Lovely" Stivija Vondera i "The Way You Look Tonight" Frenka Sinatre.

Pesma koja je završila sa najviše razvoda je "Little Things" grupe "One Direction" - čak 75 odsto parova koji su izabrali tu pesmu se razvelo. 

Pixabay
 

Na nepopularnoj listi nakon "One Directiona" slede "I’m Yours" Džejsona Mraza i "Chasing Cars" grupe "Snow Patrol".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike