Položaj spavanja otkriva u kom je stanju vaša veza – da li ste bliski, zavisni ili pred razlazom

04.02.2023

20:07

0

Autor: Z. A.

Govor tela i pozicija u krevetu sve mogu da otkriju

Položaj spavanja otkriva u kom je stanju vaša veza – da li ste bliski, zavisni ili pred razlazom
profimedia-0439139035 - Copyright Profimedia

Da li je jedna ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj postoje određeni problemi - sve to je moguće zaključiti iz položaja u kom parovi spavaju.


Otkrivamo osam najčešćih položaja i šta oni mogu da znače.

Okrenuti su leđima i dodiruju se

Ova poza pokazuje kako su oba partnera opuštena i prijatno se osećaju u vezi. Česta je u ljubavnim odnosima.

Profimedia
Leđa u leđa

Okrenuti su leđima i ne dodiruju se

Iako se ovakav način spavanja može činiti nimalo romantičnim, prema jednoj studiji ova poza je najčešća među partnerima, verovatno zato što je praktična.

- Taj položaj pokazuje da su partneri bliski, nezavisni i osećaju se sigurno jedno s drugim - kaže psihološkinja Korin Svit.

Profimedia
Leđa u leđa bez dodira

Zauzeli su položaj kašike

To je položaj u kojem je jedan partner okrenut leđima, a drugi je zalepljen za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza mogla bi se nazvati klasikom među ljubavnim parovima i pokazuje kako se jedan partner odnosi zaštitnički prema drugom.

- Ova poza je i vrlo senzualna. Ipak, ako jedan partner lovi drugoga po krevetu pokušavajući ga tako zagrliti s leđa, a ovaj svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu - objasnila je Peti Vud, stručnjakinja za govor tela.

Profimedia
Spavanje u položaju kašike

Zagrljeni su rukama i nogama, ali...

Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da se isprepletu nogama i rukama dok su licima okrenuti jedno prema drugom, ali nakon desetak minuta se razdvajaju.

- To je kompromis između intimnosti i nezavisnosti, čime se omogućuje najbolje od oba sveta - kaže psihološkinja Korin Svit i dodaje da oko osam odsto parova spava ovako.

Profimedia
Zagršljeni rukama i nogama

Jedan partner dominira krevetom

To izgleda otprilike ovako - jedan partner je raširen preko celog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stisnut u nekom kutu jer nema mesta. I njihova svakodnevica je slična načinu spavanja, jedan dominira, a drugi ima sekundarni položaj u vezi.

Profimedia
Partner spava i dominira

Celu noć spavaju isprepleteni nogama i rukama

To bi moglo pokazivati da partneri nisu nezavisni, odnosno zavisni su jedno o drugom. Osećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno.

Jedan partner ima glavu na prsima drugog

Ovaj položaj češći je kod svežih ljubavnih veza ili u odnosima u kojima je ponovno rasplamsana strast i osećanja prisnosti i zaljubljenosti. Oko četiri posto parova spava ovako.

Profimedia
Glava na grudima

Okrenuti su licem jedno prema drugom, ali se ne dodiruju

Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati na emocionalno zahtevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom, prenosi portal rd.com.

Profimedia
Okrenuti jedan prema drugom bez dodira

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike