Šest fraza koje muškarci i žene potpuno drugačije shvataju: Jednostavno nismo isti

01.12.2022

12:48

0

Autor: Z.A.S.

Komunikacija je, za žene, sredstvo uz pomoću kojeg se povezuju sa partnerom

Šest fraza koje muškarci i žene potpuno drugačije shvataju: Jednostavno nismo isti
Svađa - Copyright Profimedia

Žene i muškarci na mnoge situacije jednostavno gledaju drugačije i u tome nema ničeg čudnog, ali ovih šest fraza, u potpunosti, shvataju drugačije.

Hajde da razgovaramo

Za njega: Muškarci ovakve rečenice čuju kao problem koji treba da se reši. Dakle, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo naopako.

Za nju: Za žene je komunikacija sredstvo vezivanja sa partnerom. Dakle, predlog za razgovor ne mora da ima svrhu, ali bi je odbijanje uznemirilo.

Ti mene ne slušaš

Za njega: Muškarci bolje sagledavaju informaciju ako razmišljaju o tome, često izgledaju nezainteresovano zbog toga, ali u stvari pažljivo slušaju.

Za nju: Žene obično izražavaju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući lično razgovor. Muškarci često ne mogu da razumeju takvo ponašanje.

Profimedia
 

Hajde da to uradimo zajedno

Za njega: Muškarci ne vole da dele svoje pobede, žele pohvale samo za sebe i zbog toga nisu dobri u timskom radu. Mada, oni se neće usaglasiti sa ovim.

Za nju: Naučnici kažu da hormon oksitocin čini žene društvenijim bićima od muškaraca. Važno je da sve što rade, rade zajedno, jer na taj način dokazuju sebi da nisu same.

Profimedia
 

Pusti me da ćutim

Za njega: Kada su u pitanju komplikacije, muškarci retko govore o problemima. Uobičajeno, njima je potrebno da ćute kako bi prevazišli stres ili razmišljali o problemu.

Za nju: Postoji šala o ženi koja misli da je njena ćutnja kazna za njenog muža. I to je tačno. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima ćutanjem, dok muškarci jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

Profimedia
 

Raspravićemo kasnije

Za njega: ''Kasnije'' za muškarce predstavlja neutralnu reč, jer njihove misli mogu da budu okupirane i nečim drugim.

Za nju: Žene su poput multipraktika i nije im strano da rade više stvari u isto vreme. Zbog toga, predlog da se diskusija ostavi za kasnije, za žene može da izgleda kao uvreda.

Freepik
 

U redu

Za njega: Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, a to se najčešće ogleda u njihovom govoru. U svom svakodnevnom rečniku koriste mnogo manje epiteta, za njih su sasvim normalne reči poput ''u redu'', ''dobro'' ili ''OK''.

Za nju: Žena izgovori oko 20.000 reči dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Kako bi svaku emociju iskazale živopisno, dame koriste reči poput ''izvanredno'', ''divno'' i slično tome, dok se ''dobro'' može smatrati grubim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike