Odgovorite na ovih sedam pitanja i otkrijte da li možete da mu verujete

13.05.2022

11:38

0

Poverenje je jedna od najvrednijih emocija koje imamo

Odgovorite na ovih sedam pitanja i otkrijte da li možete da mu verujete
Zaljubiće se za tren oka! - Copyright Pixabay

Iako ne želite da budete rezervisani sve vreme, ako prerano ukažete poverenje nekome, lako ćete biti povređeni.

Znate li da je za neke ljude biološki je nemoguće da veriju drugima? Ljudi sa retkim genetskim poremećajem Vilijamsovim sindromom pate od neravnoteže oksitocina, hormona koji mozak generiše nakon opažanja situacije koja nije pretnja (poznatiji kao hormon ljubavi).

Iako se priča prvenstveno odnosila na poverenje dece u strance i na poverenje društva u vladu, inspirisala je pitanje kako doživljavamo poverenje poželjnih neznanaca.

Kada počnemo izlazimo sa nekim novim, kako da procenimo njegovu pouzdanost? Kako uopšte znamo da naš „radar poverenja” funkcioniše kako treba?

Nažalost, često dovodimo u pitanje pouzdanost partnera nakon veze u kojoj je poverenje narušeno. Srećom, postoje načini da sprečite da se to ponovo dogodi - a da ne postanete totalni neurotik.

Sledeći put kada budete razmišljali da stavite svoje srce na kocku, predlažemo da jednostavno postavite sebi sledeća pitanja:

1. Koliko dugo poznajem ovu osobu?

Ako imate problema da verujete momku kojeg poznajete pet godina, ali ste tek nedavno počeli da izlazite, zapitajte se zašto se tako osećate. Nasuprot tome, ako ne verujete u potpunosti momku koji vam se zaista sviđa, ali ste ga upoznali pre samo mesec dana, verovatno imate zdravu ravnotežu otvorenosti i razboritosti.

Profimedia
 

2. Kako sam upoznala ovu osobu?

Neko koga ste upoznali preko prijatelja može biti pouzdaniji od stranca koga ste upoznali u klubu dva vikenda ranije.

3. Da li sam upoznata sa prethodnim vezama ove osobe?

U smislu - sa kakvim ženama on obično izlazi; zašto i kako se završila njegova poslednja veza?

4. Koliko je otvoren tokom razgovora?

Naravno, postoje momci koji obožavaju da pričaju o sebi, ali momak koji odbija da priča o svom životu ili svojim osećanjima otkriva da ipak postoji nešto što je primoran da sakrije — da li krije ženu i porodicu, ili što je verovatnije, stidljiva je osoba ili možda i on ima problem sa poverenjem kada su drugi u pitanju.

Unsplash
 

5. Kako se ponaša na društvenim mrežama?

Da li je njegova onlajn ličnost u skladu sa njegovom oflajn ličnošću?

6. Koliko dobro ova osoba održava kontakt?

Da li mislite da on održava adekvatan kontakt sa vama? Da li blagovremeno odgovara na poruke? Da li vam govori o svojim planovima?

7. Da li ova osoba otvoreno pokazuje svoja očekivanja od veze?

Imajte na umu da nepouzdani partneri nemaju uvek nameru da se poigraju vašim srcem. Često jednostavno ne znaju šta žele. U svakom slučaju, ne dozvolite da budete napeti i nervozni dok oni pokušavaju da se odluče.

Unsplash
 

Ne postoje tačni ili pogrešni odgovori na ova pitanja. Iako postoje opšte smernice za pouzdanost, svaka veza je drugačija i zaista se svodi na ono u šta imate problema da verujete, a šta ne.

Sa druge strane, naglašavamo da je važno da poznajete specifične tačke poverenja i nepoverenja vašeg partnera kako biste bili sigurni da ih poštujete na način na koji biste želeli da se poštuju vaše lične nesigurnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike