Šest čudnih, ali normalnih osećanja koja signaliziraju da zaista vodite život kako treba

09.04.2022

19:09

0

Dozvolite sebi različite emocije, jer svaka ima svoju poentu

Šest čudnih, ali normalnih osećanja koja signaliziraju da zaista vodite život kako treba
Sreća - Copyright Unsplash

Biti odrastao je teško.

Pre svega, postoji onaj osećaj da ste neka vrsta odraslog prevaranta, da nemate pojma šta radite, i samo se krijete, nadajući se da „pravi“ odrasli neće primetiti da trošite svoje vikende u istoj pidžami, gledajući sitkome iz 90-ih na Netfliksu, jedući samo žitarice... i to iz iste činije i istom kašikom.

Međutim, koliko god to bilo čudno, vi ste odrasla osoba. A neka od čudnih, neprijatnih osećanja koja ponekad imate su znak da vodite život kako treba.

Dakle, evo liste nekoliko najvažnijih:

1. Taj osećaj kada mrzite sebe zbog stvari koje ste rekli i uradili u ranim dvadesetim 

U stvari, to je osećaj poniženja od strane bivšeg sebe. To pokazuje da učite i rastete, a to je bukvalno najbolja stvar koju ste doživeli do kraja života.

Pexels
 

2. Onaj osećaj kada odete u nepoznato i osećate se potpuno van tog mesta, ali se držite jer bi odlazak mogao biti nezgodan

Pokušati nešto novo je teško. A ponekad se uglavnom osećate neprijatno. Ali taj neugodan osećaj je dobra stvar jer je isprobavanje novih iskustava jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe. Da, neće sve biti po vašoj meri, ali nikad ne znate dok ne pokušate.

3. Onaj osećaj kada neko veruje da ste sposobni da uradite nešto, a vi ste sigurni da ćete propasti pre nego što ste i pokušali - ali svejedno kažete da

Ljudi ne dele obaveze olako. Možda vam se čini da je zadatak veći od vas, ali istina je da smo često sami sebi najgori kritičari i sudije. Ovo se zove "sindrom prevaranta" i znači da znate koliko je nešto važno i znate sve načine na koje to možete zeznuti. Ali takođe znate da to možete, inače nikada ne biste pristali da pokušate. Pokušati je zastrašujuće, jer uvek postoji šansa za neuspeh, a ovaj osećaj znači da pokušavate nove stvari, pokušavate bolje stvari i neko veruje u vas.

Dakle, iako možda ne verujete u sebe, idite sa drugim odraslim i dajte sve od sebe.

Malachi Witt/Pixabay
 

4. Taj osećaj kada uradite nešto što znate da je nezrelo je nekako užasan i krivica zbog toga je gora od same stvari

Kao te noći kada ste ostali budni do 4 sata ujutru gledajući svaku fotografiju na Instagramu svog bivšeg i mrzeli sebe što ste želeli da znate da li je postao deblji ili mršaviji, ili je sada sa nekim drugim. Ili kada ste pojeli celu porodičnu picu i mrzeli sebe dok ste je jeli, ali ste je ipak pojeli jer ste to želeli.

Svi smo mi ljudska bića, a ljudska bića imaju glupe impulse. Postati plen svojim glupim impulsima nije baš nešto čemu treba težiti, ali znati da radite glupu stvar i onda to više ne radite - to je takođe učenje. 

5. Taj osećaj kada shvatite da je nešto što ste mislili oduvek zapravo pogrešno

Primera može biti bezbroj, verovali ste u potpuno neutemeljene ideale, ljude... Recimo, sigurno ste veliki deo života verovali kako su vaši roditelji besprekorna i bezgrešna bića, u nekom momentu ste shvatili da oni nisu najidealniji na svetu, osetili ste se potpuno slomljeno. 

Mogli ste da se pretvarate da se to nije dogodilo i da pređete na sledeću stvar, ali niste. Seli ste i osećali se bedno, i osećali ste se čudno što se osećate bedno, i pitali ste se šta možete da uradite da se više ne osećate bedno. Ako se u vama probude ovakve emocije, to znači da rastete kao ljudsko biće. Ako dozvolite sebi da prihvatite delove toga koji bole, ubrzo ćete dobiti neverovatan osećaj da svet činite malo boljim tako što ćete podučavati druge, ili zapravo radite na tome da popravite sve što nije dobro.

Pixabay
 

6. Onaj osećaj kada potpuno podbacite u nečemu za šta ste mislili da vam je "u malom prstu"

Čudna stvar se dešava kada ne pokušate da budete dobri u nečemu za šta mislite da ste već ekspert, u tome postanete lošiji. Možda ste prestali da pevate posle srednje škole, prestali da plivate posle fakulteta ili ste prestali da vozite dok ste nekoliko godina živeli u gradu. Šta god da je bilo, vaša veština zapravo je zatajila dok ste radili nešto drugo. Međutim, sve to možete vratiti, koristeći sopstveno iskustvo i malo truda. Možete koristiti svoj život kao svoj skup primera, i to je neka vrsta neverovatnog osećaja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike