Stručnjaci za enterijer upozoravaju na šest najčešćih grešaka kod novogodišnjeg ukrašavanja doma

14.12.2021

11:40

0

Praznična atmosfera se oseća danima unazad, na svakom koraku

Stručnjaci za enterijer upozoravaju na šest najčešćih grešaka kod novogodišnjeg ukrašavanja doma
profimedia-0356539875 - Copyright Profimedia

Bez obzira na sve nedaće i na sve što nas inače muči, uvek se trudimo da damo sve od sebe da probleme na tren zanemarimo i da se fokusiramo na to da širimo radost oko sebe i među svojim najbližima.

Ovo su dani kada posežemo za ukrasima, smišljamo šta ćemo gde da udenemo kako bismo stvorili što svečaniju atmosferu u svom domu, ali, ruku na srce, umemo i da se izgubimo u tom šarenilu i blještavilu pa i da malo preteramo

Došlo je vreme za kićenje jelke. Sama pomisao na lepo okićenu jelku, šarene ukrase i blistave lampice, unosi toplinu, sreću i radost u naša srca, zato je važno da ispoštujemo neka pravila kako bi sve blistalo!

Stavljate jelku na pogrešno mesto

Ne bi trebalo da stoji pored opasnih mesta, tačnije gde može da izgori ili padne. Izaberite mesto na kojem vam neće smetati, ali sa kog ćete moći da joj se divite iz svakog ugla sobe. Ukoliko treba, a izvodljivo je bez mnogo muke, napravite i neki manji razmeštaj po kući.

Foto:Pixabay
 

Dekorisanje jelke

Novogodišnja dekoracija većini ljudi ostaje u domu mnogo duže od Nove godine, pa bi zato trebalo pažljivo da je postavljamo.

Mera

Ukoliko imate mnogo želja i raznih tema svedite ih na minimum. Čak i ako imate dovoljno prostora u svom domu, ne bi trebalo da imate previše tema. Najbolje je da se fokusirate na jednu temu i da njoj posvetite dodatnu pažnju.

Ograničite upotrebu tekstura i materijala i dosledno se držite jedne estetske norme. Ako imate vremena možete da napravite personalizovane ukrase, na primer kolaže sa slikama koje ćete zalepiti na ukrase ili ih okačiti na grane.

Profimedia
 

Recimo, kombinacija crvenih i zelenih ukrasa je  najprepoznatljivija forma kićenja, ali probajte da isprobate i zlatne, srebrne, kao i ukrase u drugim bojama. Na primer, da li ste znali da se crveno savršeno slaže sa pastelnom nijansom mente?

Čišćenje

Ukoliko postavljate na jelku ukrase koje prethodno niste očistili, a ni samu jelku niste otresli od prašine, sigurno nećete postići kvalitetnu celinu. Prvo ih sve očistete, a onda krenite sa dekorisanjem. Takođe sav nered okolo sklonite, neka jelka blista u punom sjaju.

Pretrpali ste dom mirišljavim svećama

Izaberite jednu ili dve sveće sa istim mirisom. Nije najprijatnije kad svaka sveća miriše različito, a da vaše goste boli glava.

Ne zaboravite da priroda daje najbolje ukrase

Tokom šetnje možete pokupiti šišarke i grane koje ćete sami ukrasiti.

Profimedia
 

Možete pustiti mašti na volju i stvarati savršene ikebane. Osim što ćete se zabaviti dok se bavite kreativnim radom, nećete potrošiti nijedan jedini dinar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike