Veliki mali prostor: Zavirite u stančugu od 31 m2

24.11.2020

16:10 >> 11:31

0

Autor: Z. A.

Uz malo kreativnosti i planiranja čuda su moguća

Veliki mali prostor: Zavirite u stančugu od 31 m2
Copyright Instagram: 31m2

Kao što se za čoveka niskog rastom može reći da je ljudina, tako se za mali stan u kojem je iskorišćen svaki milimetar može reći da je stančuga. Jer kada vidite kako je uređen, rado biste za njega dali palatu ili 200 kvadrata na Vračaru, ako ih imate naravno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Uredite samo vaš kutak za čitanje i kafu, evo inspiracije

Uređenje malog stana izazov je u kojem vlasnici nekretnine često moraju uskladiti premalo kvadrata i previše želja i izvući na površinu svoju kreativnu stranu. Međutim, ta misija nije nemoguća, jer mali stanovi mogu se toliko zanimljivo urediti, da kada ga vidite na fotografiji ili pak uđete u jedan takav prostor, osvoji vas atmosfera topline, ušuškanosti, bliskosti…

Instgram: miss_kiwy

Da bi svaki centimetar u malom prostoru dobio svoj svrhu i zablistao u punom sjaju, potrebni su strpljenje, snalažljivost, kreativnost i spremnost na kompromis.

Ako vas uskoro čeka uređivanje malog stana, nije loše potražiti inspiraciju kod onih koji su misiju već uspešno obavili. Među njima je Finkinja koja stoji iza Instagram profila 31_m2.

Instagram: piekne_wnetrze_i_ogrod

Tačno 31 metar kvadratni ima stan u kojem ona živi sa suprugom i detetom, a koji je dokaz da uz želju, volju i dozu kreativnosti svaki kutak jednog takvog prostora može oduševiti svojim izgledom.

Instagram: 31m2

Svom stanu posvetila je profil na Instagramu i redovno se trudi da pronađe neki novi ugao iz kojeg bi fotografisala svoje u potpunosti iskorišćene kvadrate. Na primeru ovog stana pronaći ćete dokaz da u malom prostoru nije potrebno imati samo zidove i osnovne komade nameštaja. Jer ima u njemu mesta za dekoraciju, detalja i biljke.

Instagram: 31m2

ČITAJTE I: Dovoljno je malo mašte i uz skroman budžet dečija soba može postati Diznijevo carstvo

A ima još nekoliko saveta za uređenje malog stana:

* Birajte svetle boje i prirodne materijale.

* Pomoću ogledala prostor učinite prividno većim – strateški postavljena ogledala mogu učiniti prostor većim jer stvaraju iluziju dubine, reflektiraju svetlost i čine prostor svetlijim i otvorenijim.

* Zavese mogu prividno učini prostor višim nego što jeste, a kada stavljate zavese, karniše montirajte što bliže plafonu.

* Pažljivo birajte nameštaj – posebno pazite na njegovu veličinu i ne kupujte komade prevelike za prostor koji imate.

* Koristite različite boje ili nijanse za zidove kako biste funkcionalno odvojili celine.

* Birajte nameštaj koji može imati više namena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike