Moć tepiha: Prostor možete učiniti većim i elegantnijim uz ova tri trika (VIDEO)

20.03.2021

18:19

0

Autor: Z. A.

Ne zavisi sve od novca

Moć tepiha: Prostor možete učiniti većim i elegantnijim uz ova tri trika (VIDEO)
Copyright Pexels

Da li ste znali da iluziju većeg, skupljeg doma možeš stvoriti samo uz pomoć tepiha? Stilistkinja i dizajnerka unutrašnjeg uređenja na TikToku deli savete za jeftin način kako da svoj dom učinite otmenim bez  velikog ulaganja. Sve što treba jeste da poslušate njene savete i krenete s preuređenjem.

Džuli Sousa, stilistkinja unutrašnjeg uređenja sa sedištem u Bostonu, podelila je svoje savete u videu na TikToku koji je pregledan čak 1,4 miliona puta.
„Mnogi od nas nemaju taj luksuz da žive u velikim stanovima i apartmanima“, kaže Sousa na početku videa. „No, umesto toga, stvorićemo iluziju većeg prostora i kad ga nemamo“, dodaje ona. „Pokazaću kako se to radi pomoću tepiha.“

 

 

Pa što čekate? Stvorite iluziju velikog prostora pravilnim postavljanjem tepiha prave veličine oko nameštaja i gledajte kako vam se dom pretvara u pravi apartman s pet zvezdica.

Trikove pogledajte u nastavku:

Veličina i položaj tepiha prave veliku razliku

Sousa preporučuje da pronađete prostirku koja ispunjava veličinu sobe koju uređujete. „Prikladan dizajn se sastoji od razmera: veličina sobe u odnosu na veličinu nameštaja i bilo koji drugi predmet ili komad unutar prostora – u ovom slučaju tepih“, kaže. Kada tepih pravilno popuni prostor, on postaje vizuelno kohezivniji. Premalen tepih, s druge strane stvara vizuelni nered, a prevelik daje osjećaj kao da nameštaj pluta.

U svom TikTok videu Sousa kaže da sve prednje noge vašeg nameštaja u dnevnoj sobi treba da budu na vrhu tepiha, kao na ovoj slici:

Ali u spavaćoj sobi bi više od polovine kreveta bi trebalo da stoji na tepihu umesto do pozicije samog podnožja kreveta.

Tepih u trpezariji trebao bi da bude dovoljno veliki da i nakon izvlačenja svih stolica i sto i one i dalje stoje na tepihu.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike