Stručnjaci kažu da ove stvari nikako ne smeju da stoje u kupatilu: Kladimo se da imate bar tri sa liste

22.05.2024

18:18

0

Autor: K. O.

Tako im činite nepovratnu štetu

Stručnjaci kažu da ove stvari nikako ne smeju da stoje u kupatilu: Kladimo se da imate bar tri sa liste
Ilustracija - Copyright Profimedia

Organizacija doma je važna jer nam olakšava život i omogućuje lakše snalaženje. Verovatno i kod vas svaka stvar ima svoje mesto, a šta ako vam kažemo da su neke sigurno na pogrešnim mestima.

Možda vam zvuči logično da su vam fen za kosu, korpa za veš, ženski higijenski predmeti i alati za manikir uvek pri ruci. I većina nas ih zbog toga drži u kupatilu. A da li znate da tako možete da im načinite nepovratnu štetu?

Otkrivamo vam koji predmeti ne bi trebalo da stoje u kupatilu:

Korpa za veš

Zvuči logično i sad se sigurno pitate - pa, gde bih inače mogao da držim korpu za veš nego u kupatilu. Prikladno je baciti prljavu odeću neposredno pre tuširanja i odmah nakon toga korišćene peškire. Međutim, zbog povećane vlage u odeći se mogu pojaviti stvari poput plesni i neprijatnog mirisa. Takođe, povećaće se razmnožavanje različitih bakterija koje ni pranje u mašini neće rešiti.

Freepik
 

Peškiri

Ako odlučite da držite peškire u kupatilu, zaboravite na dodir čistog i suvog peškira, zato što će vam peškiri i ogrtači uvek biti vlažni, što je savršeno okruženje za razvoj bakterija. Dakle, radije pronađite drugo mesto u svojoj kući za držanje čistih peškira.

Profimedia
 

Ženski higijenski proizvodi

Vlaga je neprijatelj broj jedan pamuku od kojeg se obično izrađuju tamponi i higijenski ulošci. Ovaj materijal je vrlo osetljiv na plesan i bakterije, dok toplota i vlaga podstiču rast i razmnožavanje mikroba. Štaviše, ulošci i tamponi mogu jednostavno apsorbovati vlagu i nabubreti.

Pribor za nokte

Koliko god bile dobrog kvaliteta vaše makaze, pinceta i turpija, pre ili kasnije počeće da rđaju ako ih duže vreme čuvate u kupatilu.

Pexels
 

Lak za nokte

Zbog promena temperature i vlažnosti lak će vam se brže pokvariti, odnosno zgusnuće se i izbledeti. Za njega makar nije problem pronaći prikladnije mesto za čuvanje, poput raznih kutija, fioka, ormana, polica, a najbolje je - frižider. Glavna stvar koju morate imati na umu jeste da ovaj predmet treba čuvati na hladnom i suvom mestu zaštićenom od svetlosti na približno istoj temperaturi, piše Bright Side.

Freepik
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike