Napravite korpice za mafine: Uštedite novac i uživajte u slanim i slatkim đakonijama (VIDEO)

13.03.2024

09:26

0

Autor: V. I.

Ne može prostije, a mafini vam se više nikad neće lepiti za kalup

Napravite korpice za mafine: Uštedite novac i uživajte u slanim i slatkim đakonijama (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Nikada nije bilo lakše uštedeti novac i istovremeno uživati u domaćim mafinima nego sada! Sve što vam je potrebno su osnovni materijali koje već imate u kuhinji i malo kreativnosti. Da biste napravili svoje kalupe za mafine kod kuće, potrebno vam je samo nekoliko minuta i par koraka.

  • Prvo, uzmite standardni papir za pečenje. Verovatno već imate ovaj materijal u kuhinji, a ako ne, lako ga možete nabaviti u prodavnici.
  • Presavijte papir na način prikazan u kratkom videu - 38x42 cm papira je savršen za ovaj zadatak.
  • Kada ga otvorite, dobićete devet kvadrata jednake veličine.
  • Zatim, isecite makazama svaki kvadrat i dobičete 9 delova.
  • Oblikujte u korpice pomoću dve čaše koje veličinom odgovaraju kalupu za mafine pritiskajući nežno ukrug kao što je prikazano u donjem videu.
Instagram printscreen

 

Ovo je jednostavan trik koji vam omogućava da brzo i lako napravite kalupe za mafine kod kuće bez trošenja dodatnog novca na kupovinu gotovih kalupa.

Jedna od najboljih stvari kod pravljenja svojih kalupa za mafine je što možete eksperimentisati sa različitim veličinama i oblicima, prilagođavajući ih svojim potrebama i preferencijama. Takođe možete koristiti različite vrste papira za pečenje, poput voštanih papira ili pergamenta, kako biste postigli željeni efekat.

Nakon što napravite svoje kalupe, spremni ste da ih napunite vašim omiljenim mafinima i stavite ih u rernu. Uživajte u jednostavnom procesu pravljenja domaćih poslastica i uštedite novac dok to radite!

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike