Pek papir svi koristimo za peciva, ali jedna funkcija koju može da obavlja u kuhinji, uštedeće vam trud i vreme

23.06.2022

09:25

0

Autor: Z.A.S.

Najbolje od svega je što ne morate da brinete da će vam ponestati papira - jednostavno, kad kupite novo pakovanje, zamenite i listove na policama

Pek papir svi koristimo za peciva, ali jedna funkcija koju može da obavlja u kuhinji,  uštedeće vam trud i vreme
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ukoliko ste često u kuhinji, sigurno ste primetili da elementi koji se nalaze u njoj kao da "upijaju" masnoću. Da stvar bude gora, skidanje masnih isparenja u kombinaciji sa prašinom je prilično teško, jer se to sve skori u naslage, a njihovo ribanje zaista predstavlja pravu muku.

Srećom, imamo odličan trik koji će vam umnogome olakšati posao. Sve što vam je potrebno jeste pek papir, odnosno papir za pečenje.

Po jedan list papira postavite na gornje površine i on će jednostavno "upijati", kako masna isparenja, tako i prašinu.

Unsplash
 

Do sada ste verovatno koristili papir za pakovanje, ali to je zaista dodatni posao koji nije baš najjednostavnije obaviti. Dok ga isečete u odgovarajućoj dimenziji, ili pronađete dezen koji će biti u skladu sa vašom kuhinjom, bez obzira na to što se te površine ne vide. A da ne govorimo o tome koliko puta nam se svima dogodilo da zaboravimo da kupimo novu rolnu, pa smo u dodatnom problemu.

Pek papir će sve ove probleme jednostavno rešiti, a što je najbolje, nije vam potreban ni podsetnik. Čim kupite novo pakovanje, znate da je vreme da ga zamenite.

Takođe, treba da znate i da kuhinjski ubrus nikako ne može da posluži u ove svrhe, jer su listovi suviše lagani i odleteće sa površine elementa, već pri prvoj promaji.

Profimedia
 

Dodatno će vam pek papir sve olakšati ukoliko su kuhinjski elementi visoki, jer su gornje površine često najprljavija mesta u kuhinji.

Takođe, slobodno postavite i neko domaće sredstvo protiv bubašvaba na listove ovih papira, ukoliko imate problem i sa insektima, i ne brinite, jer ribanje neće biti potrebno. Kada bude došlo vreme za zamenu, samo ćete ih baciti u đubre.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike