Kako da vam se hrana ne zalepi za tiganj? Iskusne domaćice koriste ova tri trika

24.08.2022

10:57

0

Autor: Z.A.S.

Za neke od njih ste možda već i čuli, ali verujemo da će vas neki i iznenaditi

Kako da vam se hrana ne zalepi za tiganj? Iskusne domaćice koriste ova tri trika
cooker-king-bCiGD2y8j1Y-unsplash - Copyright Unsplash

Ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da joj se, prilikom pripreme, hrana zalepi za tiganj. Ovo se posebno odnosi na recepte koji zahtevaju da se jelo peče bez kapi ulja, a vi, recimo, nemate tiganj koji se ne lepi.

Srećom, postoji nekoliko rešenja za ovaj problem, a ova tri su posebno zgodna jer sve što vam je potrebno, najverovatnije, već imate kod kuće.

Pek papir

Pek papir uglavnom svi koristimo prilikom pripreme hrane. Prilično je praktičan i jelo ispadne preukusno. Šta je potrebno da uradite? Stavite ga na tiganj i jednostavno ubacite to što ste hteli da ispečete.

Jabukovo sirće

Najjednostavniji način za pečenje jela u starom tiganju jeste da prirodno jabukovo sirće, u tankom sloju, ravnomerno sipate u posudu. Zatim upalite šporet i sačekajte da sirće izlapi, a onda ubacite ono što želite da spremite.

Pixabay
 

So i ulje

Sipajte u posudu so u tankom sloju i pržite dok ne bude postala braon, a zatim je uklonite. Sipajte ulje i nežno ga utrljajte, a kada se tiganj bude ohladio, višak ulja uklonite ubrusom i posuda je spremna za korišćenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike