Da bi privukla ljubav, svaka žena bi trebalo da uzgaja ovo cveće na terasi - osetiće kako radost preplavljuje njen dom

12.02.2024

12:03

0

Autor: K. B.

Begonija je prelepo cveće koje se može gajiti na terasi, u dvorištu, ali i u kući

Da bi privukla ljubav, svaka žena bi trebalo da uzgaja ovo cveće na terasi - osetiće kako radost preplavljuje njen dom
profimedia-0716000361 - Copyright Profimedia

Postoji više od 1.700 vrsta begonija, koje su poznate po svojim jarkim bojama. Uz pravilnu negu i pažnju, mogu dugo da traju i da donesu radost njihovim vlasnicima. Begonija je simbol lepote, sreće i pozitivne energije, i svakako je divan dodatak svakom domu ili vrtu.

Kako se gaji?

Da bi begonija uspešno rasla, treba je gajiti na mestu gde nije previše izložena toploti i sunčevoj svetlosti. Idealno mesto za begoniju je terasa sa širim ali plićim žardinjerama. Redovno zalivanje je neophodno, ali treba voditi računa da zemljište bude vlažno, ali ne previše, kako cveće ne bi istrulilo. Preporučuje se zalivanje u samoj osnovi biljke, kako bi lišće ostalo suvo i zaštićeno od buđi i truljenja. Voda kojom zalivate begoniju treba da bude ustajala i sobne temperature.

Pexels
 

Donosi sreću

Po našem narodnom verovanju, begonija donosi sreću u dom, lepa dešavanja u ljubavi i dobro zdravlje. Različite boje begonija imaju različita značenja, na primer, crvena begonija simbolizuje ljubav i strast, ružičasta nežnost, žuta simbolizuje radost, sreću, prijateljstvo i nadu, dok bela begonija simbolizuje nevinost i čistotu duše.

Takođe je poznata po svojoj sposobnosti da poboljša kvalitet vazduha u prostoru. Ona apsorbuje štetne supstance poput formaldehida i benzena iz vazduha, čisteći ga i stvarajući zdraviju atmosferu u domu.


Ova prelepa biljka ima i lekovita svojstva. Njeno lišće se može koristiti za pripremu čajeva koji imaju umirujući efekat i pomažu kod problema sa spavanjem. Takođe se veruje da begonija ima pozitivan uticaj na raspoloženje i da umanjuje stres.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike