Zašto sve žene trenutno praktikuju stavljanje kesice čaja u frižider: I vi ćete se priključiti ovoj praksi kada je isprobate

30.01.2024

18:18

0

Autor: K. B.

Kesice čaja u frižideru su postale neočekivano popularan trik među savremenim domaćicama

Zašto sve žene trenutno praktikuju stavljanje kesice čaja u frižider: I vi ćete se priključiti ovoj praksi kada je isprobate
Frižider - Copyright Profimedia

Frižideri su često puni različitih namirnica, obično pohranjenih u otvorenim pakovanjima, što dovodi do mešanja različitih mirisa. Međutim, postoji jednostavan način da se ti neprijatni mirisi uklone.

Uobičajeno je da se u frižideru stvaraju neprijatni mirisi zbog raznovrsnosti namirnica koje se čuvaju unutra. Nije prijatno kada otvorite frižider i osetite mešavinu različitih mirisa. Ponekad je dovoljno neutralisati mirise određenih namirnica kao što su luk, sir ili suhomesnati proizvodi. U tome može pomoći obična kesica čaja! Ako primetite neprijatan miris, prvo proverite da li se nešto pokvarilo i uklonite te namirnice. Zatim, uzmite suvu, iskorištenu kesicu čaja i stavite je na tanjirić, a potom u frižider na srednju policu. Ako je frižider veći, postavite 2-3 kesice na različita mesta. Možete koristiti bilo koju vrstu čaja. Kesica čaja brzo upija sve neprijatne mirise.

Profimedia
 

Ovaj trik sa suvom kesicom čaja može se koristiti i na drugim mestima u kući, na primer u kupatilu, stavite je na dno kante za smeće ili u ormar, kako biste neutralisali mirise.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike