Tri neverovatna načina da upotrebite praznu plastičnu flašu u domaćinstvu: Iznenadićete se koliko može biti korisna

29.01.2024

11:03

0

Autor: K. O.

Zato nemojte odmah da ih bacite

Tri neverovatna načina da upotrebite praznu plastičnu flašu u domaćinstvu: Iznenadićete se koliko može biti korisna
Žena pije vodu - Copyright Profimedia

Svi kupujemo sokove, vodu ili neki drugi napitak koji se čuva u plastičnim flašama. I većina nas kada izruči poslednju kap sadržaja, flašu zgužva i baci u smeće.

Kada pročitate ova tri neverovatna načina za njihovu upotrebu počećete da razmišljate drugačije.

Evo inovativnih ideja o tome kako iskoristiti plastične flaše na najefikasniji način nakon što vam više nisu potrebne.

1. Organizacija u sudoperi

Ako vam je poznat problem zapušenih sudopera, posebno tokom kuvanja ili pranja sudova s velikim otpadom, ova jednostavna metoda će vam pomoći. Isecite flašu na pola, izbušite rupice na donjoj strani nožem, a zatim je postavite u ugao sudopere koristeći kukicu. Sada lako možete odložiti ostatke povrća ili prljavštinu s posuđa u flašu, a zatim jednostavno isprazniti sadržaj u kantu za smeće. Ovaj trik ne samo da čini posao lakšim, već i sprečava curenje i neugodne mirise u kanti.

2. Praktična ručka za pranje sudova

Gornji deo flaše može se iskoristiti na dva načina. Prvo, kao ručka za pranje sudova žicom. Provucite kanap kroz sredinu žice kako biste izbegli povrede, a zatim sve zajedno uvucite kroz otvor gornjeg dela flaše, zategnite i zatvorite poklopac. Ovaj jednostavan trik omogućava vam efikasnije pranje sudova, prvenstveno zbog prisustva "ručke", čime smanjujete rizik od povreda žicom.

Pexels
 

3. Čuvanje kesa u zamrzivaču

Ako držite povrće ili voće u zamrzivaču u kesama koje često vežete, ova ideja može učiniti vaš život jednostavnijim. Umesto da zavežete kesu u čvor, provucite vrh kese kroz otvor gornjeg dela flaše, a zatim zavrnite poklopac. Ovo će očuvati svežinu voća i povrća, a takođe omogućava preciznije doziranje sadržaja. Nakon toga, poklopac se jednostavno vraća, zavrne i flaša ide nazad u zamrzivač. Praktično i efikasno, zar ne?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike