Usvojili smo politiku - ništa se ne baca: Šest odličnih načina da iskoristite omot od putera

21.01.2024

12:12

0

Autor: K. O.

Maslac je papreno skup, pa ga svi obazrivo troše, a sad ćete iskoristiti i ono što je ostalo na omotu

Usvojili smo politiku - ništa se ne baca: Šest odličnih načina da iskoristite omot od putera
Puter - Copyright Pexels

Kada su cene ovako visoke, najbolje je da nekako dobijete maksimum za svoj novac. Puter je jedna od skupljih namirnica, a kada ga upotrebite, možete da sačuvate njegov omot.

Ako se pitate zašto, imamo šest genijalnih trikova.

Kada se oljušte kockice putera, unutrašnja strana omota uvek ima tanak sloj putera unutra; tek toliko da se dobro iskoristi. Zato ih ne bacajte! Evo šest načina da iskoristite omote od putera u kuhinji.

Kako sačuvati omote od putera

Poravnajte omote putera i složite ih zajedno. Gurnite snop u plastičnu kesu koja se može ponovo zatvoriti. Sačuvajte ih u frižideru ili za duže čuvanje u zamrzivaču. Na taj način će biti zgodni za sve ove upotrebe.

Ovi trikovi rade sa svim vrstama putera.

Profimedia
 

Kako koristiti omote od putera

Sprečite prskanje putera u mikrotalasnoj pećnici

Mikrotalasna pećnica je odličan način da otopite ili omekšate hladan puter - a omot će održavati stvari urednima dok to radite. Koristite omot od putera (osim onih od folije) da pokrijete posudu u kojoj se nalazi puter; održavaće vašu mikrotalasnu čistom sprečavajući da prskanje pobegne.

Pokrijte ostatke hrane

Tamar Adler, autor knjige The Everlasting Meal Cookbook, kaže da su omoti od putera odlični za pokrivanje ostataka u činiji umesto plastične folije ili kada poklopci nestanu. Samo pritisnite omotač, stranom sa puterom nadole, na površinu hrane kako biste sprečili prodor vazduha tokom skladištenja.

Unsplash
 

Podmažite kalupe za torte

Naše bake su nas naučile ovom triku! Maslac koji je ostao na omotu je dovoljan za podmazivanje kalupa za kolače, mafine i peciva. Utrljajte stranu sa maslacem preko unutrašnjosti tiganja, posebno u uglove.

Odvajanje smrznute hrane

Kada pripremate hranu kao što su kolačići, hamburgeri ili pileći fileti koji su spremni za zamrzavanje, omoti putera će ih sprečiti da se zalepe. Samo stavite po jedan između svakog sloja pre nego što ih odložite u zamrzivač.

Printscreen: TikTok/cookfoodchannel
 

Lagano podmažite tiganje

Kada vašem tiganju ili tepsiji treba samo malo ulja, koristite omotač od putera umesto spreja za kuvanje. Površinu tiganja istrljajte omotom da je pre kuvanja lagano premažete puterom.

Oblikujte poslastice od maršmelou žitarica

Kada se hrskava pirinčana žitarica i otopljeni beli slez pomešaju, to je super lepljivo. Umesto da premažete ruke puterom ili nelepljivim sprejom, koristite omot od putera. Kašikom stavite smešu u tiganj, a zatim koristite omotač putera da je pritisnite, piše Taste of Home.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike