Gosti su otišli, ali negativna energija je ostala: Očistite kuću od loših emocija u pet prostih koraka

10.01.2024

12:07

0

Autor: V. I.

Ovaj postupak ponavljajte svaki put kad vam kroz kuću prođe neko ko je tužan, neraspoložen, svadljiv ili pak besan

Gosti su otišli, ali negativna energija je ostala: Očistite kuću od loših emocija u pet prostih koraka
Copyright Profimedia/Freepik

Period praznovanja se uveliko zahuktao, kroz kuću defiluju prijatelji, rodbina i gosti. Neke volite više, neke manje, ali se trudite svima da ugodite. Sigurno ste primetili da svaki od njih kad dođe, donese sa sobom neku energiju, koja čak i kad napuste taj prostor, ostane da lebdi u njemu poput oblaka koji vam ne da dišete. Nekako, kao da vazduh u kući nije isti. Za to postoji nekoliko koraka koje treba da uradite da biste osvežili energiju u svojom domu i očistili ga od negativnih emocija.

1. Provetravanje kuće

Provetravanje vašeg doma je najjednostavniji, ali vrlo efikasan način da se oslobodite ustajale energije. Otvorite prozore i vrata i pustite da svež vazduh prodre u svaki kutak kuće. Nemojte da strahujete zbog hladnoće, lakše ćete ugrejati kuću kad u njoj imate svež vazduh, nego kad u njoj postoji učmala energija koju je ostavio neko za sobom.

Profimedia
 

2. Arome za čišćenje

Koristite prijatne arome za pročišćavanje energije. Tamjan iz crkve, miro (smirna), te eterična ulja lavande ili eukaliptusa pomoći će vam da stvorite atmosferu harmonije i mira.

Freepik
 

3. Ritualna vatra sveće

Ritual s upaljenim svećama smatra se drevnim načinom kojim se proteruje negativna energija. Zamislite da sve nevolje i problemi nestaju sa plamenom. Dovoljno je da zapalitie sveću, pročitate molitvu i prođete sa zapaljenom svećom kroz sve prostorije u svom domu.

Profimedia
 

4. So u uglovima kuće

Jedan od efikasnh načina da zaštite prostor za život od negativnosti je da pospete so u uglove soba i po obodu kuće. Veruje se da može apsorbovati negativnu energiju, štiteći na taj način stanovnike kuće. Najčešće korišćene soli za ovu svrhu su morska i ružičasta himalajska so, ali možete iskoristiti i običnu kuhinjsku.

Pre nego što započnete s ritualom čišćenja negativne energije, sipajte malo soli u posudu od stakla ili porcelana - samo da nije plastika. Ako imate lekovito bilje ili eterična ulja lavande i ili eukaliptusa, nakapajte par kapi daa biste poboljšali efekat čišćenja, a potom pospite so kako smo gore objasnili.

Pixabay
 

5. Zvona i duhovna muzika

Ova metoda je stara koliko je sveta i veka - ljudi su od vajkada koristili zvukove da odagnaju negativnu energiju. Zvuk zvona, zvončići i duhovna muzika, kao i ona s visokim vibracijama mogu pomoći u stvaranju pozitivne energije u vašem domu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike