Kreativnost na delu: Kako da sačuvate novac, a ipak imate luksuzni novogodišnji venac (VIDEO)

21.12.2023

18:19

0

Autor: V. I.

Kreativnost na delu: Kako da sačuvate novac, a ipak imate luksuzni novogodišnji venac (VIDEO)
Copyright Profimedia

Svi smo svedoci radosti koju praznično ukrašavanje donosi u naše domove, a među omiljenim dekoracijama su svakako venčići. Međutim, koliko god bili lepi,često nass njihova visoka cena odbije od kupovine, pa se okrećemo jeftinijim alternativama. A da li znate da možete i sami da ih napravite, a da izledaju skupo, prilagodivši ih svom ukusu i budžetu.

Profimedia
 

Ukoliko razmišljate o tome da sve potrebne materijale kupite u prodavnicama, možda će vas zateći iznenađenje zbog razlike u cenama. Ukoliko prošetate malo po kineskim radnjama i pijacama možete napraviti prelep venac uz minimalne troškove. Takođe, ovaj vencac može i da se napravi sa ukrasnim kuglama koje već imate kod kuće.

U donjem videu iz AJ's Craft Room možete pratiti korak po korak veštu kreativku koja pravi poseban venac od novogodišnjih kugli za veoma malo novca.

Pexels
 

Za ovaj jednostavan projekat, biće vam potrebno:

  • oko 50-80 loptica različitih veličina
  • metalni ofinger (ima ih u radnjama za hemijsko čišćenje)

1. Metalnu žicu od ofingera treba da ispravite i oblikujete u krug, a za to može da posluže lavor ili kanta. Krug ne mora da bude perfektan. Zadržite kuku jer će vam poslužiti kasnije da okačite venac.

2. Odaberite boje i veličine koje želite da imate na svom vencu. Otvorite svoju žičanu konstrukciju i stavljate kugle kao što je prikazano u donjem videu. One mogu biti iste veličine i boje, ali i različite, što će doprineti dinamici u izgledu vašeg venca.

3. Bitno je obezbediti ukrase koji se ne lome, a zatim se prepustite mašti i stvarajte venčiće različitih oblika i veličina prema sopstvenim željama.

4. Kad utrošite sav materijal koji ste hteli, ne zaboravite da obmotate dva kraja svog venca i tako ga zatvorite. Na samom kraju stavite veliku mašnu koja će da maskira kuku i zaokruži čitav doživljaj.

Zahvaljujući kreativnosti, ovaj venac će odisati jedinstvenim šarmom, prilagođenim vašem stilu i enterijeru.

Praktično, ekonomično i predivno - zašto ne isprobati ovu sjajnu novogodišnju ideju i dodati lični pečat vašem prazničnom dekoru? Uz malo truda, kreativnosti i minimalne investicije, vaš dom će zablistati u prazničnom duhu, a vi ćete uživati u stvaranju nečeg posebnog. Pogledajte video i inspirišite se za svoj vlastiti praznični poduhvat!

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike