Praznici nam stižu: Evo kako da učinite svoj dom mestom čarolije uz najbolje savete za dekoraciju

14.12.2023

10:11

0

Autor: K. B.

Uređenje doma za praznike donosi poseban užitak, unoseći toplinu, osećaj zajedništva i ljubavi

Praznici nam stižu: Evo kako da učinite svoj dom mestom čarolije uz najbolje savete za dekoraciju
Copyright Pexels

Klasični simboli u crvenim, zlatnim i zelenim bojama obeležavaju ovo doba godine, ali dizajneri enterijera predstavljaju i nove trendove. Ako želite uneti svežinu u svoj prostor, izbor za ovu sezonu može biti staklo.

Staklene dekoracije postaju popularan način dodavanja elegancije prostoru. Staklo, kao umetnički element, igra se svetlom iz lampica s jelke i toplih svećica, čime postiže efekt sjaja i topline, ističe dizajnerka Ešli Mekuga. Metalik detalji i medeni tonovi doprinose ovoj atmosferi, dok se pastelne nijanse, poput breskve ili pastelno roze, suprotstavljaju klasičnim bojama poput crvene, zlatne i srebrne.

 

 

Minimalizam je takođe u trendu ove sezone, posebno za one koji preferiraju suptilnost. Skromna upotreba dekora, suptilne nijanse i neutralni tonovi predviđeni su da dominiraju.

 

 

Obojeno staklo postaje hit u prazničnom dekoru, donoseći bogate tonove poput tamnocrvene, plavo-zelene i smaragdne. Staklo u boji i ukrasi postaju sjajan način da prigrlite ovaj trend.

Profimedia
 

Klasici poput zelene i crvene boje, svećnjaka, zlatnih zvezda i malenih jelki i dalje ostaju nepogrešivi. Ukrasi s motivima zimske bajke, kao što su snežne kupole, beli detalji i sprej s elementima snega, dodatno pojačavaju božićnu atmosferu u domu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike