Izgrebala vam se daska za sečenje? Uz ova prirodna sredstva može izgledati kao nova

20.07.2023

20:02

0

Autor: K. O.

Izuzev estetskog, to je i zdravstveni rizik

Izgrebala vam se daska za sečenje? Uz ova prirodna sredstva može izgledati kao nova
Ilustracija - Copyright Pixabay

Vremenom daska za sečenje se haba, postaje izgrebana i deluje neugledno. Ako se i vama tragovi upotrebe noža jasno vide na drvenoj površini ne morate da je bacite.

Ne brinite, postoji trik koji će pomoći da oni nestanu za svega nekoliko sekundi.

Pored toga što daska estetski nije više lepa, u tim udubljenjima se nakuplja nečistoća, jer je nemoguće temeljno je očistiti. Zato će ovaj trik ukloniti i estetski, ali i higijenski problem.

Sve što vam je potrebno su so i limun.

Kako biste uklonili tragove noža sa daske za sečenje, treba da učinite sledeće: pospite malo soli po ogrebotinama koje želite da uklonite, a najbolje je da koristite grubu morsku so. Zatim uzmite limun, prerežite ga na pola i potom ga utrljajte u izrezanu površinu. Daska bi trebalo dobro da upije so i limun. Na kraju, isperite dasku vodom i slobodno se divite rezultatu.

Unsplash
 

Takođe, umesto soli možete koristiti i sodu bikarbonu. Najpre nju pospite po površini daske, a onda i sok od limuna. Dovoljno je samo da isperete.

Naravno, budite realni, ako je daska za sečenje previše ogrebana ili istrošena, onda ništa neće pomoći, najbolje je da se od nje oprostite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike